services_header_werkstoff_ruecknahme

Elektromos hulladék

wertstoff-ruecknahme_icon_571x396

Gondoskodjunk együtt az újrahasznosításról!

Tájékoztatjuk kedves vásárlóinkat, hogy a használt elektromos-, illetve elektronikus eszközöket, melyek kínálatunkban megtalálhatóak, vagy azokkal azonos jellegűek és funkciójúak, díjmentesen vissza-, illetve átvesszük áruházainkban.

(Az elektromos-és elektronikus berendezésekkel kapcsolatos hulladékgazdálkodási tevékenységekről szóló 197/2014. (VIII. 1.) Korm. rendelet alapján.)

A KÍNÁLATUNKBAN MEGTALÁLHATÓ elektromos-és elektronikus berendezések listáját ide kattintva töltheti le.

A VISSZAVÉTELRE, ÁTVÉTELRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK:

  • Az OBI által forgalmazott elektromos-, illetve elektronikus berendezések jellegétől és funkciójától eltérő berendezéseket nem áll módunkban átvenni. (pl. az OBI mosógépet nem forgalmaz, ezért ilyen berendezést nem áll módunkban átvenni.)
  • A vissza-, ill. átvétel abban az esetben is érvényes, ha a berendezésre jellemző alapvető alkatrészek hiányoznak vagy a berendezés eredeti csomagolását megbontották.
  • Amennyiben a nálunk vásárolt új elektromos-, elektronikus berendezés esetén házhozszállítást igényel, a vásárolt berendezéssel azonos mennyiségű és funkciójú elektromos-, elektronikus berendezését vagy annak háztartásban képződött hulladékát díjmentesen átvesszük és elszállítjuk.
  • Amennyiben a hulladékbirtokos nem természetes személy és olyan elektromos-, elektronikus hulladékot szándékozik leadni áruházainkban, ami nem háztartásban képződött és 2005. augusztus 13. előtt gyártották, abban az esetben átvételi és szállítási költséget számolunk fel.
  • Amennyiben a hulladékká vált elektromos-, elektronikus berendezés káros az emberi egészségre vagy súlyosan károsítja a környezetet, az átvételt a vonatkozó jogi szabályozás értelmében megtagadhatjuk. Ebben az esetben az átvétel megtagadásáról jegyzőkönyv készül, melynek tartalma a következő: a berendezés azonosítására szolgáló adatok, az átvétel megtagadásának indoka, helye és időpontja, a hulladékbirtokos, valamint az OBI képviselőjének aláírása. A jegyzőkönyv egy példánya átadásra kerül a hulladékbirtokos felé.


A GYŰJTÉSRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK:

Kérjük, a gyűjtéssel kapcsolatos részletekről érdeklődjön az áruházaink vevőszolgálatánál!

Amennyiben további kérdése lenne a témával kapcsolatban, kérjük, hívja infovonalunkat a 06 40 21 22 23-as telefonszámon, munkatársaink készséggel állnak a rendelkezésére!

A jogszabály hatálya alá tartozó elektromos-és elektronikus berendezések kategóriáinak és termékeinek TELJES listáját ide kattintva töltheti le.

Vissza a lap tetejére