Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Vénusz légycsapója "Pinguicula tina" cserépátmérő: kb. 8,5 cm

Cikkszám 3643855

Az OBI áruházban Budapest, Fogarasi út

nem elérhető

Húsevő növények

Termékleírás

Cikkszám 3643855

A "Pinguicula tina" Vénusz légycsapója (Dionaea muscipula) minden bizonnyal a legérdekesebb húsevő növény. A levelek kis csapókká alakultak át, amelyek érintéskor villámgyorsan összezáródnak. Sok napsütés hatására a csapdák vérvörösre színeződnek. Mindig új csapdák alakulnak ki. A növény közvetlen napsütést igényel az ablakban, nyáron a szabadban is tartható.

A húsevő növények a világ legérdekesebb növényei közé tartoznak. Tápanyagban szegény talajban él, ezért bonyolult és lenyűgöző rovarfogó szerveket fejlesztett ki, amellyel a megfogott rovarokból nyeri ki a tápanyagokat. Az áldozatot a feltűnő színek, csillogó cseppek vagy az illat csalogatja a csapdába. Csapdázó levéllel, veremcsapdával és ragadós váladékkal fogják meg a zsákmányt.
Minden húsevő növény napsütötte, világos helyet igényel. A húsevő növények mocsári növények, ezért soha nem szabad kiszáradniuk. Legjobb, ha a cserepet egy nagy alátétbe helyezi, amelyben mindig van egy kis víz. A mocsári növények nem tűrik a meszet, ezért öntözéshez a legjobb az esővíz vagy a desztillált víz. A növények télen nyugalmi állapotban vannak. Ezután márciustól kezdve újra fokozódik a csapdák képződése.
A húsevő növényeket nem kell táplálni, mert gyökereiken keresztül a talajból is képesek táplálkozni. A zsákmányejtés megfigyeléséhez etetheti a növényeket kis legyekkel vagy akár tojásfehérje-darabkákkal.
Használja ki, hogy ezek a roppant érdekes növények megfogják a rovarokat, és csökkentse szobájában a bosszantó legyek számát!

Müszaki adatok

Termékjellemzők
Helyszín:Világos - napos
Aktuális növénymagasság:5 - 10 cm
Virágszín:Rózsaszín/ pink
Cserépméret:8,5 cm

A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.

A növények fogyasztásra nem alkalmasak.

A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az adott áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

A termékek megadott ára és elérhetősége az „Én áruházam" címszó alatt kiválasztott áruház jelenleg érvényes árait és elérhetőségeit jelenti.
A megadott árak forintban értendőek és tartalmazzák a törvényben előírt mértékű áfát.
JVÁ= a gyártó által javasolt fogyasztói ár

Lap tetejére