2020.07.03. 16:14


A közölt adatok a kiválasztott áruházra vonatkoznak a megjelenítés, illetve a nyomtatás időpontjában. Változásokért nem vállalunk felelősséget.

Vénusz légycsapója "Pinguicula tina" cserépátmérő: kb. 8,5 cm

Cikkszám 3643855
  • Húsevő növény
  • Egzotikus
  • Dekoratív
Termékinformáció
 
1 999 Ft

Áfával növelt ár Áfa 27%

Az OBI áruházban Budapest, Fogarasi út

Kizárólag az áruházban rendelhető meg.

Sajnálatos módon előfordulhatnak késések a házhoz szállítások esetén.

Termékleírás

Cikkszám 3643855

A "Pinguicula tina" Vénusz légycsapója (Dionaea muscipula) minden bizonnyal a legérdekesebb húsevő növény. A levelek kis csapókká alakultak át, amelyek érintéskor villámgyorsan összezáródnak. Sok napsütés hatására a csapdák vérvörösre színeződnek. Mindig új csapdák alakulnak ki. A növény közvetlen napsütést igényel az ablakban, nyáron a szabadban is tartható.

A húsevő növények a világ legérdekesebb növényei közé tartoznak. Tápanyagban szegény talajban él, ezért bonyolult és lenyűgöző rovarfogó szerveket fejlesztett ki, amellyel a megfogott rovarokból nyeri ki a tápanyagokat. Az áldozatot a feltűnő színek, csillogó cseppek vagy az illat csalogatja a csapdába. Csapdázó levéllel, veremcsapdával és ragadós váladékkal fogják meg a zsákmányt.
Minden húsevő növény napsütötte, világos helyet igényel. A húsevő növények mocsári növények, ezért soha nem szabad kiszáradniuk. Legjobb, ha a cserepet egy nagy alátétbe helyezi, amelyben mindig van egy kis víz. A mocsári növények nem tűrik a meszet, ezért öntözéshez a legjobb az esővíz vagy a desztillált víz. A növények télen nyugalmi állapotban vannak. Ezután márciustól kezdve újra fokozódik a csapdák képződése.
A húsevő növényeket nem kell táplálni, mert gyökereiken keresztül a talajból is képesek táplálkozni. A zsákmányejtés megfigyeléséhez etetheti a növényeket kis legyekkel vagy akár tojásfehérje-darabkákkal.
Használja ki, hogy ezek a roppant érdekes növények megfogják a rovarokat, és csökkentse szobájában a bosszantó legyek számát!

Müszaki adatok

Termékjellemzők
Aktuális növénymagasság:5 - 10 cm

A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.

A növények fogyasztásra nem alkalmasak.

A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az adott áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

Értékelések (0)

Erről a termékről még nem készült értékelés.

Legyen Ön az első! Írjon értékelést erről a termékről, ossza meg tapasztalatait velünk és a többi OBI vásárlóval!

Részvételi feltételek és további részletek: www.obi.hu/nyeremenyjatek.
A nyereményjáték 2020.06.30-ig tart.

A termékek megadott ára és elérhetősége az „Én áruházam" címszó alatt kiválasztott áruház jelenleg érvényes árait és elérhetőségeit jelenti.
A megadott árak forintban értendőek és tartalmazzák a törvényben előírt mértékű áfát.
JVÁ= a gyártó által javasolt fogyasztói ár

Lap tetejére