Ideje valami újat alkotni.

Idejevalami újat alkotni.

Mi mindenre használható a gipszkarton?

Hozzon létre új tereket otthonában. Egy új fal felhúzása klasszikus feladatnak számít a szárazépítésben. Az alábbiakban további ötletekkel ismerkedhet meg és megtudhatja, mi mindenre használhatók még fel a gipszkartonlapok. A nappali fal építésétől egészen a belső terek kreatív felosztásáig rengeteg lehetőség létezik.

Inspirációk az OBI-tól

Ehhez a következőkre lesz szüksége:

Szakértői tanácsok

  • A tartószerkezetre felszerelt kétrétegű lemezborítás megnöveli a fal teherbíró képességét. Így például felsőszekrényeket is felfüggeszthet a falra. A súlyosabb terhek úgymint mosdó vagy fali függesztésű WC esetében kiegészítő megerősítést kell alkalmazni.
  • A tartószerkezet elhelyezésekor ügyeljen arra, hogy valamennyi profil pontosan függőlegesen fusson. A vázszerkezeti távolságokat a burkolólapok mérete illetve azok elrendezése (hosszanti vagy keresztirányú) szabja meg.
  • A lapok biztonságos rögzítése érdekében azokat 20 cm-enként csavarozza be. A csavarokat némileg süllyessze az anyagba, hogy később könnyebb legyen hézagolni.
  • A fugákat előzetesen mélyalapozóval kezelje. A repedések megelőzésére a lapok illesztéseinél hézagerősítő szalagot használjon.
  • Először a fugákra merőlegesen vigye fel a hézagoló anyagot, majd a fugák irányában haladva simítsa el a masszát. A függőlegesen futó fugákat fentről lefelé glettelje.
Legyen mindig naprakész az OBI hírlevelével

Mindig aktuális

Értesüljön rendszeresen aktuális ajánlatainkról és akcióinkról.

Itt az idő a közös projektre az OBI-val.

Itt az idő a közös projektre az OBI-val.

Valósítsuk meg együtt minden elképzelését!
Az OBI-nál rengeteg új, inspiráló témát és projektötletet ismerhet meg lakásához és kertjéhez kapcsolódóan.

Projektötletek
Vissza a lap tetejére