Termékkínálat

Szolgáltatások

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

OBI Bio kerti- és magaságyásba való tőzegmentes föld 1 x 45 l

Cikkszám 4754586

Az OBI áruházban Budapest, Fogarasi út

nem elérhető

Magaságyás föld

Termékleírás

Cikkszám 4754586

Az OBI Living Garden Bio kerti- és magaságyásba való tőzegmentes föld egy kiváló minőségű bio virágföld, amely a kertbe, valamint a magaságyásokba ültetett növények erőteljes és egészséges növekedését biztosítja.

Természetes tápanyagok a növények számára
A természetes trágyával trágyázott, használatra kész virágföld kiválóan alkalmas a kerti biogazdálkodásra, mert 100 %-ban megújuló nyersanyagokból áll. A benne lévő erdei humusz (kéreghumusz és zöldhulladék komposzt keveréke) segíti elő a talajlakó organizmusok aktivitását. Ezért tökéletes fedőrétegként szolgál a gyógynövények, zöldségek és paradicsompalánták egészséges növekedéséhez a magaságyásban. Ezenkívül az OBI Living Garden Bio kerti- és magaságyásba való föld optimálisan alkalmas kerti virágok, évelők, rózsák és fás szárú növények tartós ültetésére a kertben vagy ültetőedényekben.

Ajánlás magaságyásokban való használatra
Az OBI Living Garden Bio kerti- és magaságyásba való földet a magaságyás felső földrétegeként kell használni. Ehhez a két alsó rétegre egy kb. 20 cm - 25 cm vastag talajréteget kell tennie. Az alsó réteghez az OBI Living Garden Bio faforgácsot, a középső réteghez pedig az OBI Living Garden Bio magaságyás-komposztot ajánljuk. A talajt először kissé fel kell lazítani, hogy ne képződjenek hantok. A magaságyás feltöltésekor az az általános szabály, hogy a felhasznált anyagnak az alsó rétegtől a felső réteg felé haladva egyre finomabbnak kell lennie. Majd helyezze a kívánt növényeket a magaságyásba egymástól kb. 30 cm-es távolságra, nyomja be és bőségesen öntözze meg őket.r>
Ajánlás a kertben való használatra
Virágok és zöldségek ültetésekor a talaj javításához lazán dolgozzon össze kb. 10 l/m2 mennyiségű OBI Living Garden Bio kerti- és magaságyásba való földet az eredeti talajjal. Új ültetések és az ültetési gödrök előkészítéséhez keverje 1:1 arányba a tőzegmentes kerti magaságyásba való talajt a meglévő termőtalajjal. Ültetés után egyenletesen nyomja bele a növényeket, majd bőségesen öntözze meg őket. Nagyobb növények esetén használjon öntözőperemet.

A magaságyás megfelelő létrehozása
Ha magaságyást szeretne létrehozni, akkor néhány szempontot szem előtt kell tartania. A tavasz és az ősz a legjobb időszak a magaságyás létrehozására. Ilyenkor ideális esetben ugyanis a természetesen keletkező kerti hulladékot használhatja fel a magaságyás feltöltésére. De a magaságyás megfelelő méretei is megkönnyíthetik a munkáját. A magaságyásnak átlagosan 80 cm magasnak és legfeljebb 130 cm szélesnek kell lennie. Így gond nélkül ültetheti be, gondozhatja az ágyást és szedheti le a terméseket. A magasság az ültetés típusától függően változhat. A magaságyás hosszát a kertben rendelkezésre álló területhez igazíthatja és például több magaságyást is kialakíthat egymás mellett. Az OBI útmutatókban további tippeket is talál a magaságyásokra vonatkozóan.

OBI Living Garden profi tippek
Az utótrágyázást körülbelül 2 - 5 hét után kezdje el nitrogéntartalmú trágyával, így biztosítva a növények rendszeres tápanyagokkal való ellátását. Ehhez az OBI Living Garden termékcsalád bio trágyáit ajánljuk
A palánták, mocsári növények és szobanövények termesztéséhez az OBI Living Garden termékcsalád megfelelő speciális földjeit ajánljuk.
Az újonnan ültetett növényeket óvja az erős napfénytől egészen addig, amíg megfelelő gyökeret nem növesztenek.

Nagyszabású kerti projektet tervez? Igény esetén egy teljes raklapnyi árut is házhoz szállítunk az Ön kényelme érdekében. Egyszerűen válassza ki a kívánt mennyiséget a fenti árucikk képe melletti kiválasztómezőben.

Müszaki adatok

Termékjellemzők
Felhasználási terület:Kert/kültér
bio:Igen
Csomag tartalma:45 l
Tőzeg:Tőzegmentes
Biogazdálkodásra alkalmas:Igen
Csomagolási mód:Tasak
Tőzegtartalom (%):0 %

A termékek megadott ára és elérhetősége az „Én áruházam" címszó alatt kiválasztott áruház jelenleg érvényes árait és elérhetőségeit jelenti.
A megadott árak forintban értendőek és tartalmazzák a törvényben előírt mértékű áfát.
JVÁ= a gyártó által javasolt fogyasztói ár

Lap tetejére