Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Mosdókagyló felszerelése – Video

A mosdók állandó elemei a WC-knek és fürdőszobáknak. Számos változatban kaphatók. A kerámia mosdók a leggyakoribbak, de léteznek kőből vagy rozsdamentes acélból készült modellek is. A mosdó kiválasztása tehát ízlés kérdése. Mindenesetre ügyeljen arra, hogy egymáshoz illő mosdót és csaptelepet válasszon, nehogy „árvízre” kerüljön sor otthonában. Ez a videó bemutatja, hogy mire figyeljen új mosdója felszerelése során.

Ha kiválasztotta új mosdóját, készítse elő a szükséges szerszámokat: mérőléc és vízmérték, pontozó és kalapács, fúrógép a megfelelő fúrószárakkal, villáskulcskészlet és szilikon.
Először határozza meg a mosdó magasságát. A felső perem rendszerint körülbelül 85 centiméterrel legyen a padló felett. A kifolyócső a későbbi furatokhoz képest középen helyezkedjen el. Mivel a mosdó hátoldalán lévő furatok nem szabványosítottak, rajzoljon egy fúrósablont, hogy később a megfelelő helyre kerüljenek a furatok. Vízmérték segítségével ellenőrizze a lyukak elhelyezkedését.

Annak érdekében, hogy a fúró ne csússzon el, pontozóval jelölje meg a csempéket – de óvatosan, nehogy megrepedjen a csempe. Alacsony fordulatszámmal és ütés nélkül fúrja át a csempét. Ezután váltson kőzetfúróra, és kapcsolja be a fúrógép ütvefúró funkcióját. Helyezze a furatokba a dübeleket, és villáskulccsal annyira csavarja be a tőcsavarokat, hogy csak a metrikus menetek álljanak ki a falból.

Rögzítse a csaptelepet a mosdóra. Ezt könnyebb akkor végezni, amikor a mosdó még nincs a falra rögzítve. Vigyen fel szaniter szilikont vagy egy gumiprofilt a mosdó hátoldalára. Ezáltal elkerülheti az anyag feszítését. Kérjen segítséget a mosdó felemeléséhez. Segítője még akkor is álljon rendelkezésre, amikor felhelyezi a műanyag alátéteket és a menetes rudakra csavarja az anyákat. Egyformán csavarozzon a bal és a jobb oldalon, hogy ne kerüljön sor feszítésre. Segítője vízmértékkel ellenőrizze, hogy a mosdó továbbra is vízszintesen helyezkedik-e el.

Következő lépésként a hollandi anyákkal csavarozza a sarokszelepekre a flexibilis bekötőcsöveket. Már csak a lefolyógarnitúra hiányzik. A felső részt felülről, egy tömítőgyűrűvel együtt tolja a nyílásba, és csavarozza az ellenidomhoz. Ha excenterrúd is tartozik a lefolyóhoz, akkor annak rögzítését a szerelési útmutató alapján végezze el.

Dugja a lefolyócsőbe a szifont, és csatlakoztassa a lefolyószelephez. Kinyomópisztoly használatával alakítsa ki a szilikon fugát. Fugalehúzóval húzza le egyenletesen a felesleges anyagot - és máris örülhet fürdőszobája legújabb díszének.

Vissza a lap tetejére