Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

A pincefödém szigetelése

Kellerdecke dämmen

A pincefödém utólagos szigetelésével nem csak a fűtés költségeit faraghatja le, hanem a földszinten is kellemes, otthonos légkört teremthet. A födém szigetelését követően elenyésző lesz a lakóhelyiségekből a pince felé leadott hő mennyisége. Fordítva pedig a következő állítás igaz: többé nem fog áradni a hideg a pincéből.

1 - Lépésről lépésre 2 - Bevásárlólista
3 - Szerszámlista
Vorbereitung

Lépés 1 - Előkészületek

A födém szigetelésekor alulról helyezzük a pincefödémre az ásványi anyagból készült szigetelőlapokat. A lapok alatti felületnek síknak, tisztának, száraznak és teherbírónak kell lennie. Rókafarkú fűrésszel vágja méretre a szigetelőlapokat. Fogazott simítóvassal (10 mm-es fogazatú) hordja fel a könnyű habarcsot a szigetelőlap teljes felületére, majd simítsa el. A habarcsbordák magassága mintegy 8 mm legyen. A szigetelőlapok homlokfelületére ne vigyen fel ragasztót!

Tanács: Bármilyen alapanyag használatakor vegye figyelembe annak használati utasítását.

Dämmplatten anlegen

Lépés 2 - A szigetelőlapok födémre helyezése

A szigetelőlapokat egymáshoz képest csúsztatva helyezzük el. Először csak fektesse őket a födémre, majd hívjon valakit segítségül. Ketten könnyebben boldogulnak, a fej felett végzett munkákat pedig felváltva kivitelezhetik. 

Ketten könnyebb!

Akkor a legegyszerűbb a födémszigetelés, ha másodmagával dolgozik. És még csak most jön a java: a szigeteléssel tartós költségmegtakarítást érhet el a fűtés terén, mert a szigetelt födém szinte teljesen megakadályozza, hogy a lakórészből a pincébe távozzon a hő!

Dämmplatten anbringen

Lépés 3 - A szigetelőlapok rögzítése

Nyomást kifejtő mozdulatokkal most már be tudja csúsztatni, majd fel tudja ragasztani a szigetelőlapokat. Teherbíró aljzat esetén elegendő, ha ragasztóhabarccsal rögzíti a lapokat. Nem teherbíró aljzat esetén rögzítőhüvelyekkel is rögzítenie kell őket.

Fertigstellung

Lépés 4 - Az utolsó simítások

A csúsztatások mentén kialakult egyenetlenségeket csiszolással tudja megszüntetni. Akinek úgy tetszik, utána le is festheti vagy könnyű habarccsal felületkezelheti a szigetelőlapokat. Ha azt szeretné, hogy vakolat kerüljön rájuk, előtte rögzítőhüvelyekkel rögzítse őket, majd hordjon fel egy kb. 5 mm vastag, szövetbetéttel ellátott merevítő réteget. Kérjük, vegye figyelembe a felhasznált anyagok gyártói utasításait és a feldolgozásukra vonatkozó útmutatásokat!

Bevásárlólista

 • Ytong MULTIPOR ásványi szigetelőlap
 • MULTIPOR könnyű habarcs

Szerszámlista

 • keverőszárral ellátott fúrógép
 • rókafarkú fűrész (sűrű fogazatú)
 • létra
 • fogazott simítóvas (10 mm-es fogazatú)
 • vízmérték
 • csiszolódeszka, amennyiben szükséges
 • vakolókanál
 • simítólap
 • lehúzódeszka
 • colstok
Vissza a lap tetejére