Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Válaszfal építése

Wand einziehen

A válaszfal építése nem azt jelenti, hogy fáradságos munka árán sorról sorra kell raknia a téglákat, hogy utána falazhasson. A szárazépítés módszerének köszönhetően egészen egyszerűen két helyiséget csinálhat egyből.

* A munka időtartama a fal méretétől függően változhat.

1 - Lépésről lépésre 2 - Bevásárlólista
3 - Szerszámlista
Unterkonstruktion

Lépés 1 - Tartószerkezet

Ha fontolóra veszi válaszfal építését, több különféle anyag közül választhat. A képen látható, fém tartószerkezet helyett fagerendákból is készülhet a keretszerkezet.

Stahlprofile montieren

Lépés 2 - Az acélprofilok rögzítése

Vágja méretre, majd speciális beütő tiplivel (kb. 50 cm távolságban) rögzítse a vízszintes (UW) acélprofilokat a padlón és a mennyezeten. A hang- és hőhidak kialakulásának elkerülése érdekében ragasszon külön szigetelőcsíkot a padló-, a fal- és a mennyezeti profilok hátoldalára. Ezt követően pattintjuk be az eredeti, szomszédos falak mentén álló CW profilokat alul és felül az UW profilokba, majd 50 cm-es távolságban rögzítjük őket a falon.

Ständerprofile ausrichten

Lépés 3 - Az állványprofilok kiigazítása

A szabad térben található (CW) állványprofilokat először alul, majd felül tolja bele az UW profilokba, utána pedig pl. 60 cm-es távolságban igazítsa ki őket függőleges irányban (a lap méretétől és a szerelés irányától függően).

Türen

Lépés 4 - Ajtók

Ajtó beépítéséhez vágjon megfelelő szélességűre egy speciális U merevítőprofilt (nyílásáthidalót), majd rögzítőtiplik segítségével rögzítse a megfelelő állványokhoz. Az ajtó beépítése érdekében úgynevezett állványszerkezeti kávát kell használni. A merevítőprofil tartást ad a beépített ajtókávának. Kérjük, pontosan tartsa be a szerelési útmutatóban foglaltakat!

Verkleidung

Lépés 5 - Burkolás

A gipszkartonlapokat/szálerősítésű gipszlemezeket vízszintesen és függőlegesen is felrakhatja. A legjobb, ha mélységhatárolót vagy olyan akkus csavarbehajtót használ ehhez, amelyen beállítható a forgatónyomaték.

Méretre vágásuk érdekében karcolja be a (legalább 12,5 mm vastag) gipszkartonlapok felszínét, az él mentén törje el, majd a hátoldalon vágja el a lapokat. Ehelyett használhat rókafarkú vagy dekopírfűrészt is. Ezt követően szélező gyaluval (gipszkartonlemez-gyaluval) egyenesen és szöghűen simítsa el az éleket. Valamennyire ferdítse le a felső él elülső oldalát, hogy legyen hely a fugázóhabarcsnak.

Platten anschrauben

Lépés 6 - A lapok felcsavarozása

Gyorsépítő csavarokkal, 25 cm-es távolságban csavarozza a lapokat (a fal első oldala) a profilokra. A zajleválasztás érdekében hagyjon mintegy 10 mm távolságot a padlónál, a mennyezetnél és a falnál. A hátoldalon fél lapszélességgel kezdje a munkát. A lapok eltolásának köszönhetően az állványra épült fal elnyeri végső stabilitását.

Platz für Leitungen, Steckdosen & Co.

Lépés 7 - Vezetékek, dugaszolóaljzatok és egyebek helye

A falban található üreges tér kiválóan alkalmas különféle szerelvények elhelyezésére, vagy hang- és hőszigetelés célját szolgáló (ásványgyapot) szigetelőlapokkal való kitöltésre. A dugaszolóaljzatok és kapcsolók kivágásait a lapok rögzítése előtt, lyukvágó fűrésszel vagy vagy dobozfúróval alakítsa ki. Az üreges falba kerülő aljzatok rögzítése beszorító karom segítségével történik.

Stöße verspachteln

Lépés 8 - Az ütközések glettelése

Ezután a lapgyártó által kínált glettet használva dolgozza el a kilátszó széleket, ütközéseket és csavarfejeket. Ha megszáradt, csiszolóvászonnal csiszolja simára.

Grundieren – und dann streichen, tapezieren oder grundieren

Lépés 9 - Alapozás – majd festés, tapétázás

Végül lealapozhatja, lefestheti, tapétával vagy csempével burkolhatja a megszáradt fal felületét. Ehhez a témához kapcsolódóan is hasznos útmutatókat és ötleteket talál az OBI.hu oldalon.Vegye figyelembe a felhasznált anyagok gyártói utasításait és a feldolgozásukkal kapcsolatos tudnivalókat!

Bevásárlólista

 • UW fémprofilok
 • Rögzítőtiplik
 • Gyorsépítő csavarok
 • CW fémprofilok
 • Állványszerkezetbe való káva
 • Beütő tiplik, csavarok
 • U merevítőprofil
 • Fagerenda
 • Gipszkartonlapok
 • Szigetelőlapok

Szerszámlista

 • fúrógép
 • kalapács
 • Szőnyegvágó kés
 • Merülő ólom
 • Dobozfúró
 • Lemezvágó olló
 • Lemezvágó olló
 • akkus csavarozó
 • Gipszkartonlemez-gyalu
 • vízmérték
Vissza a lap tetejére