Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Belső oldali hőszigetelés

Innenwand dämmen

Nincs mindig lehetőség a homlokzat szigetelésére. Ilyenkor célszerű leszigetelni a belső falakat. A munkálatok menetét lépésről lépésre ismertető útmutatónk elárulja, mire kell ügyelni ennek során, illetve mi a teendők pontos menete.

1 - Lépésről lépésre 2 - Bevásárlólista
3 - Szerszámlista
Vorbereitung

Lépés 1 - Előkészítés

A belső oldali szigetelésnél ásványgyapot hőszigetelő lapokat ragasztunk a falra. Az alapnak egyenletesnek, tisztának, száraznak és teherbírónak kell lennie. Rókafarkú fűrésszel vágja méretre a szigetelőlapokat. Fogazott (10 mm-es fogazatú) glettvassal a szigetelőlap teljes felületére hordja fel, majd fésülje át a könnyűhabarcsot. A habarcsborda magassága kb. 8 mm legyen. A szigetelőlapok homlokfelületére ne kerüljön ragasztó!

Figyelmeztetés: Vegye figyelembe a felhasznált anyagok gyártói utasításait és a feldolgozásukkal kapcsolatos tudnivalókat!

Dämmplatten anlegen

Lépés 2 - A szigetelőlapok felrakása

Az első sort mind függőlegesen, mind vízszintesen fokozott körültekintéssel rakja fel a falra. Az illesztésekhez szükséges darabokat sűrű fogazatú rókafarkú fűrésszel tudja tetszőleges méretűre vágni. Az Ytong Multipor ásványi hőszigetelő lapokat Ytong Multipor könnyűhabarcs-kötésben (a kötés mértéke ≥ 150 mm) ragasztjuk az alapra. A ragasztó felhordását követően kellő nyomást kifejtve csúsztassa a szigetelőlapokat a falfelületre. Ez az összeragasztás feltétlenül szükséges, hogy biztosítható legyen az Ytong Multipor belső hőszigetelő épületfizikai működőképessége.

Tipp

Kérjen segítséget. Könnyebben megy a munka, ha másodmagával dolgozik.

Dämmplatten anbringen

Lépés 3 - A szigetelőlapok rögzítése

Ragasztásra alkalmas felületen nincs szükség a szigetelőlapok dübellel történő rögzítésére. Előkezelt, régi, homokos vakolaton tányéros dübellel rögzítsen minden egyes lapot.

Fertigstellung

Lépés 4 - Befejezés

Az eltolások okozta egyenetlenségeket könnyen le tudja csiszolni. Aki szeretné, végezetül lefestheti vagy könnyűhabarccsal leglettelheti a szigetelőlapokat. Ha vakolatot szeretne felhordani, először tiplivel rögzítse a szigetelőlapokat, majd alakítson ki erősítő hálóval ellátott merevítő réteget.

Putz aufbringen

Lépés 5 - A vakolat felhordása

A merevítő réteg kialakítása kizárólag Ytong Multipor könnyűhabarcs segítségével történik. Közepes, 5 mm-es rétegvastagságban, 10 mm-es fogazatú simítóvassal vigye fel a könnyűhabarcsot a szigetelőlapokra. Ezt követően kell beágyazni a merevítő réteg felső harmadába az Ytong Multipor merevítőhálót. Az ütközéseknél 10 cm-es legyen a háló minimális átfedése. A sarkok kiképzése hálórögzítő sarokelemek segítségével történik. A merevítő réteget igény szerint vakolattal, tapétával, csempével vagy festékkel vonhatja be végleges bevonatként.

Leichte Lasten anbringen

Lépés 6 - Könnyű terhek rögzítése

Könnyű, nyugvó, legfeljebb 3 kg kihúzó terhelést jelentő terhek 600 mm-es távolságban közvetlenül rögzíthetők az Ytong Multipor ásványi hőszigetelő lapra. Erre a célra az Ytong Multipor lapostipli alkalmas. Nehéz terhek csakis az alapon rögzíthetők.

Bevásárlólista

 • MULTIPOR ásványi hőszigetelő lapok
 • MULTIPOR könnyűhabarcs négyzetméterenként
 • MULTIPOR merevítőháló, ha szükséges, 1,10 m/m²

Szerszámlista

 • Keverőszállal ellátott fúrógép
 • Rókafarkú fűrész (sűrű fogazatú)
 • Létra
 • Vízmérték
 • Fogazott simítóvas (10 mm-es szemcseméretű)
 • Collstock
 • Csiszolódeszka, ha szükséges
 • Tipli, ha szükséges
Vissza a lap tetejére