Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Teraszépítés

Terrasse anlegen

A terasz ideális hely, ha egy picit napozni vagy egyszerűen csak pihenni szeretne, de tökéletesen megállja a helyét a szabad ég alatti étkezések helyszíneként is. Nem mindegy azonban, hogy mekkora! Legyen rajta hely egy négy- vagy akár hatszemélyes asztalnak vagy csak két napozóágynak? Miután mindent megtervezett és már tudja, mekkora lesz a terasz területe, bele is vághat a teraszépítésbe: az alábbi útmutató ismerteti ennek menetét.

* A munka időtartama a terasz méretétől, a felhasznált anyagoktól stb. függően jelentős mértékben változhat (példánk kb. 20 m2-re értendő). Az Ön által választott OBI áruház készséggel nyújt részletes tanácsadást.

1 - Lépésről lépésre 2 - Bevásárlólista
3 - Szerszámlista
Vorbereitung

Lépés 1 - Előkészületek

Töltse fel sóderrel és homokkal az aljzatot, egyengesse el a felhordott rétegeket, majd tömörítse be őket, hogy szilárdak legyenek. Számítsa ki, hogy milyen magasan fogja burkolni a teraszt, majd rögzítse a házfal mentén az első keretlécet. A terasz területének kiszámítása után mérőzsinórral jelölje meg a sarokpontokat.

Auflagefläche

Lépés 2 - Felfekvési felület

Stabil felfekvési felületként útburkoló köveket vagy betonlapokat fektessen a földbe. Jó megoldás lehet azonban a betonágyba helyezett tégla is. Az így kapott alépítmény megvédi a fát a talajnedvességtől (konstruktív favédelem).

Tragebalken auslegen

Lépés 3 - A tartógerendák elhelyezése

Az első keretléctől kiindulva, egymáshoz képest (28 mm-es pallók esetén) kb. 60 cm-es, ill. (21 mm-es pallók esetén) 40 cm-es távolságban, párhuzamosan helyezzük el a tartógerendákat. Vízmértékkel és collstokkal igazítjuk ki őket, amint az összes a helyén van.

Erste Diele ausrichten

Lépés 4 - Az első palló kiigazítása

Felső részükre bitumenes ragasztót kenve, majd kátránylemezzel burkolva megkímélhetjük a tartógerendákat az átnedvesedéstől. Utána derékszögben igazítjuk az első pallót a tartógerendához, majd két rozsdamentes csavarral rögzítjük. Ehhez igazítva helyezzük el a többi pallót.

Tipp

Ha a hornyok elhelyezkedéséhez képest enyhén lejtve rakja le a pallókat, könnyebben el tud folyni az esővíz. Önfúró teraszcsavarokkal jelentősen megkönnyíthetők a burkolás munkálatai.

Dielen verlegen

Lépés 5 - A pallók lerakása

Utána rakjuk le a többi pallót az imént leírtak szerint, azonos egymáshoz viszonyított távolságot tartva. Lerakásuknál ügyeljen arra, hogy kicsi legyen a pallók közötti távolság. A collstok távtartóként is kitűnően megállja a helyét. Ha ajtókhoz, esőcsatornákhoz kell igazítani a pallókat, rájuk rajzolva jelöljük meg a vájatok méreteit. A vájatokat dekopírfűrésszel vágjuk a pallóba, amelyet utána csavarral rögzítünk.

Die fertige Terrasse

Lépés 6 - Elkészült a terasz!

Ha már rögzítettük a csavarkötéseket, a mérőzsinór mentén egyformára vágjuk a pallókat. Utána tudjuk a szükséges helyeken burkolással takarni a kész teraszt. Feltétlenül vegye figyelembe a felhasznált anyagok gyártói utasításait, valamint a feldolgozásukkal kapcsolatos tudnivalókat!

Bevásárlólista

 • régi alátétlemezek vagy alátétgumik (mintegy 50 cm-enként a tartószerkezet alá helyezve)
 • műanyag ékek (a lejtő kialakításához)
 • csavarok, 60 mm
 • tartószerkezet
 • teraszpallók
 • faápoló olaj

Szerszámlista

 • kalapács
 • vízmérték
 • fúrógép
 • akkumulátoros csavarozó gép
 • collstock
 • ceruza
 • távtartók (fa vagy műanyag lemezkék, a pallók lerakásakor kb. 5 mm-es távolságot eredményezve)
 • dekopírfűrész
 • körfűrész
Vissza a lap tetejére