Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Teraszlemezek lerakása

Terrassenplatten verlegen

Már csak a lemezek hiányoznak az új teraszról? Akkor először is el kell döntenie, milyen teraszlapot választ a sok különféle anyagmegmunkálású és színű változat közül. Mindenekelőtt arra ügyeljen, hogy fagyállóak és kültéri kivitelűek legyenek a teraszlapok! Hogy a burkolásnál mi mindenre kell ügyelnie, azt útmutatónkból tudhatja meg, amely lépésről lépésre ismerteti a munka menetét.

1 - Lépésről lépésre 2 - Bevásárlólista
3 - Szerszámlista
Vorbereitung

Lépés 1 - Előkészületek

Először is ellenőrizze a szállítmányt: típusát, mennyiségét és minőségét tekintve olyan-e a leszállított áru, amilyet várt? Az esetleges hiányosságokat ugyanis még az anyagok beépítése, ill. lerakása előtt kell írásban jelezni. Hibás anyagok feldolgozása esetén valamennyi szavatossági igény érvényét veszti, különös tekintettel az újbóli burkolás költségeinek megtérítésére, valamint a cserére stb. vonatkozó igényekre. Figyelmeztetés: feltétlenül vegye figyelembe a felhasznált anyagok gyártói utasításait, valamint a feldolgozásukkal, lerakásukkal kapcsolatos tudnivalókat!

Unterbau

Lépés 2 - Teraszlemezek lerakása

A kifogástalan minőségű kültéri burkolat alapfeltétele, hogy a mindenkori követelményeknek megfelelő, teherbíró és fagyálló legyen az aljzat.

A gondosan elkészített, színezőanyagokat nem tartalmazó, 10-20 cm vastag (a burkolási útmutatónak megfelelő szemcseméretű kavicsból készült) kavicságynak köszönhetően kifogástalan lesz a teraszlemezek fekvése, ha szakszerűen előkezelte és betömörítette a burkolandó felületet.

Verlegung

Lépés 3 - A burkolás menete

Olyan kivitelt válasszon, amely kizárja, hogy felgyülemlett nedvesség képződjön, az alépítmény pedig legalább 2-3%-ban lejtsen az épülethez képest. Fektesse a teraszlemezeket 5 cm vastag (2/5 mm szemcseméretű) kavicsrétegre. Ügyeljen arra, hogy teljes felületük felfeküdjön a kavicságyon. Valamilyen deszkát és gumikalapácsot használva ütögesse a lapokat a kavicságyba. Emelőt használjon segédeszközként. Jó tanács: burkolásnál mindig több csomagból válogassa össze a lemezeket és ügyeljen arra, hogy sem föld, sem töltőhomok stb. ne rakódjon le rajtuk.

Fugen

Lépés 4 - Fugák

Egyformán széles (3-5 mm) fugákat kialakítva rakjuk le a teraszlemezeket. Az azonos fugatávolságot ún. fugázókeresztek segítségével érhetjük el. A teraszlemezek és a házfalakhoz vagy kertfalakhoz hasonló kötött helyű építmények között dilatációs hézagot kell kialakítani. A burkolás munkálatait követően több ütemre felosztva kvarccal vagy ezüsthomokkal (esetleg térburkolati fugázóhabarccsal) töltheti ki a fugákat (figyelem: ne vízzel iszapolja őket!).

Reinigung und Pflege

Lépés 5 - A burkolat tisztítása és karbantartása

Célszerű azonnal eltávolítani a szennyeződéseket! Az átlagosan szennyezett kültéri burkolólapokat kemény sörtéjű seprűvel (és szükség esetén vízzel, illetve semleges kémhatású kenőszappannal) tudja megtisztítani. Makacs szennyeződések esetén speciális tisztítószereket használjon! További védelmet nyújt a szennyeződések ellen, ha felületkezeli a gyári védőbevonattal el nem látott lemezek felületét. Fontos tudni! NE magas nyomású víztisztítóval takarítsa a teraszlemezeket, és NE szórja őket sóval! Kérjük, vegye figyelembe a karbantartás raklapokon feltüntetett utasításait is!

Bevásárlólista

 • teraszlemezek
 • kavics
 • murva
 • fugázókeresztek
 • szegélyrögzítő
 • készvakolat rögzítés céljából
 • kvarchomok vagy térburkolati fugázóhabarcs

Szerszámlista

 • gumi vagy műanyag kalapács
 • lapvibrátor vagy döngölő
 • egy deszkadarab és lehúzóléc
 • zsinór
 • vízmérték
 • collstok
 • lapát és gereblye
 • emelő
Vissza a lap tetejére