Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Ültetés és átültetés

Pflanzen ein- und umtopfen
A cserepekbe, kaspókba és virágládákba ültetett növények színpompája élettel tölti el a balkont és a teraszt. A virágtartóba, cserepekbe és tálakba ültetett gyógynövények, mint például a kövirózsa, egész évben, télen is ékeskednek.
1 - Lépésről lépésre 2 - Bevásárló lista:
3 - Kiegészítők:
Los geht`s: Die Drainageschicht

Lépés 1 - Agyaggranulátum

Kezdésnek töltse fel a virágtartót kb. 5 cm vastag rétegben agyag törmelékkel vagy agyaggranulátummal. A kúszó örökzöld növények mindig jó választásnak bizonyulnak, hiszen egész évben zöldben pompáznak. A szárazságot jól tűrő kövirózsa és a varjúháj a nyári forróságot is hetekig kibírja öntözés nélkül. Fontos: Az agyaggranulátum megakadályozza a gyökerek rohadását okozó vízpangást.

Erde einfüllen

Lépés 2 - Virágföld

Az agyagrétegre töltsön virágföldet, jól szellőző talajt igénylő növény esetén a virágföldet keverje el még egy kevés agyaggranulátummal. Annyi virágföldet töltsön a virágtartóba, hogy a gyökérlabdának elég helye maradjon. Ültetéskor mindig viseljen védőkesztyűt, így nem szárad ki a bőre. Fontos: Kifizetődő magas agyag- és ásványi anyag tartalmú minőségi virágföldet vásárolni. Gazdag tápanyagtartalmának köszönhetően elég pár évente átültetni a növényeket.

Pflanzen einsetzen

Lépés 3 - Ültetés

Óvatosan távolítsa el a növényt a régi virágtartóból és helyezze a virágföldbe. A virágtartó falára nőtt gyökereket az ujjaival válassza szét, így a friss virágföldben gyorsabban hajt ki a növény. Amennyiben ezt nem teszi meg, a gyökerek körkörös irányban nőnek tovább és sokkal hosszabb ideig tart, míg a gyökérzet megereszkedik a friss virágföldben. Fontos: Csak azonos vagy hasonló ápolást igénylő növényeket ültessen össze, különben egyik vagy másik, de lehet, hogy egyik sem fejlődik megfelelően. 

Weiter geht’s – Lücken füllen

Lépés 4 - Folytatásként űrfeltöltés

Az ültetéskor keletkezett hézagokat töltse fel agyaggal, majd töltse meg a virágtartót virágfölddel a gyökérlabda körül és nyomkodja be a növényt. Fontos: Nagyobb virágtartót válasszon, hiszen a növénynek a további növekedéshez is helyet kell biztosítani.

Angießen

Lépés 5 - Öntözés

Befejezésként gyenge és nem túl hideg vízpermettel öntözze meg alaposan a növényt egészen addig, amíg a vízelvezető nyílásokból elfolyik a felesleges víz. Azért fontos a megfelelő öntözés, mert ennek eredményeként a friss virágföld és a gyökérlabdán megtapadt föld gyorsan egységet képez és a növény azonnal tovább tud fejlődni. Fontos: Pár napig hagyja a virágtartót árnyékos vagy félárnyékos helyen, így a növény jobban átvészeli az átültetést. Ezt követően már napos helyre teheti a növényt.

Bevásárló lista:

  • Agyaggranulátum vagy agyag törmelék vízelvezetéshez
  • Vízelvezető nyílással rendelkező virágtartó
  • Virágföld
  • Növény

Kiegészítők:

  • Öntözőrózsás locsolókanna
  • Védőkesztyű
  • Kézi ásólapát
Vissza a lap tetejére