Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Hogyan ültessünk rózsát

Rosen-Berater

Fajta, szín és forma tekintetében is nagyon változatosak ezek a virágok: ott vannak az arisztokratikus bájú tearózsák, a romantikus kúszórózsa, impozáns rózsabokrok vagy törperózsák, amik tenyérnyi helyen is elférnek. Akár egy ritka példányt keres virágoskertjébe, akár rózsaboltívet tervez a bejárathoz vagy új növényekkel szeretné beültetni erkélyét, le fogja nyűgözni a rózsák sokszínűsége.

1. Megfelelő kíséret 2. Hova ültessük a rózsát?
3. Így gondozzuk a rózsát 4. Laza talaj
5. A tél közeledtével 6. Tipp: Tökéletes vágás
Passende Begleitpflanzen

1. Megfelelő kíséret

Jó társaságban pompázik a virág: a kúszó klemátisz befedi a hűvös talajt, a levendula pedig távol tartja a levéltetveket. A napimádó palástfű, a sárgán pompázó kasvirág és a szép, kékvirágú szarkaláb ideális szomszédjai a rózsának.

Der ideale Standort

2. Hova ültessük a rózsát?

A sok fény és a napi átlagos 4-6 óra napsütés alapfeltétel, ha szép virágot szeretnénk. Néhány rózsafajta ugyanakkor inkább a félárnyékos helyet kedveli. Emellett a jó szellőzés sem elhanyagolható tényező. A túl szeles helyeket azonban kerüljük, néhány fajta érzékeny a huzatra.

Die richtige Pflege

3. Így gondozzuk a rózsát

A rózsákat csak tartós hőség és szárazság esetén öntözzük. Kivételt képeznek a frissen elültetett növények, vagy ha homokos, száraz a talajunk. A tápoldat ezzel szemben kötelező! Tavasszal trágyázzon, amikor az első levélhajtások jönnek és június-július táján, az első virágzás után.

Lockerer Boden

4. Laza talaj

A rózsák a humuszban gazdag, laza talajt kedveli. Az ajánlott pH-érték 6.8 és 7,5 közötti. Tipp: hosszabb időszak után tanácsos kicsit pihentetni a földet és a rózsa helyére valamilyen más növényt ültetni.

Gut durch den Winter

5. A tél közeledtével

Már ősszel gondoskodjunk a fagyvédelemről. Ehhez halmozzunk 10-15 cm vastagon mulcsot, tőzeget stb. a rózsatövek köré. Tartós fagy esetén nyugodtan terítsünk szét némi rőzsét, fenyőágat az ágyáson. Tél végén ajánlatos az öreg és gyenge töveket, valamint a túl hosszú hajtásokat tövig visszavágni.

Tipp: Perfekter Schnitt

6. Tipp: Tökéletes vágás

A rózsák metszését március-április táján végezzük. Nagyon fontos, hogy kellően éles ollót használjunk, hogy ne roncsolódjon meg a virágunk. Mindig kifelé álló rügyre metsszünk, úgy, hogy a vágás a rüggyel ellentétes irányba lejtsen. Így elvezetjük a rügytől a vizet, ezáltal az nem nyújt táptalajt különböző kórokozóknak, mint a lisztharmat.

Vissza a lap tetejére