Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Kerti grill építése

Gartengrill mauern

Ha gyakran grillezik nyaranta, érdemes saját kerti grillt építeni. A rácson sült kolbász vagy steak ugyanis sokkal finomabb! Fontos, hogy megfelelő alapra és hőálló kövekből épüljön a saját készítésű kerti grill, de természetesen az ideális hely kiválasztása sem mellékes szempont. Az OBI útmutatója lépésről lépésre ismerteti a kerti grill építésének menetét. Tűzrakás, kész, rajt, tűz!

1 - Lépésről lépésre 2 - Bevásárlólista
3 - Szerszámlista
Vorbereitung

Lépés 1 - Előkészítés

Kevés segédeszköz igénybevételével Ön is megépítheti a kerti grillt, mégpedig bármilyen tetszőleges méretben. A grillsütő három falának első sorát deszkasablon körül, falazóhabarccsal készítjük el. Ügyeljen arra, hogy a téglák között 1 cm-es álló- és fekvőhézag legyen. Függőleges helyzetbe állítva és a tégla fugával növelt magasságát bejelölve újra kiigazíthatja a sablon mentén minden egyes újabb réteg első tégláját. Folyamatosan ellenőrizze a fal és az egyes sorok elhelyezkedését.

Der Aufbau

Lépés 2 - Felépítés

Minden második réteg falazását féltéglával kezdje. Körbe-körbe, óvatosan jelölje meg a kívánt töréspont helyét kőműveskalapáccsal, majd erőteljes ütést kifejtve törje két részre a téglát. 

Mörtel auftragen

Lépés 3 - A habarcs felhordása

Először mintegy 5 cm-es vastagságban hordjuk fel a habarcsot. A képen látható módon a tégla két oldala felé haladva hordja fel a habarcsot a kőműveskanállal, majd végül vízszintesen simítsa el. Utána nyomja a (trapéz alakú) habarcságyba a következő téglát. A habarcs kitölti a fugát. A kitüremkedő maradékot kőműveskanállal távolítsa el.

Eisenstangen anpassen

Lépés 4 - A vasrudak méretre igazítása

A következő fugába beledolgozunk négy vasrudat, amelyekre aztán újabb téglaréteg kerül. Satuba fogva összenyomjuk a rudak végét és adott esetben a boltív fölötti részüket, hogy ne haladják meg a fugák szélességét. Most már nincs akadálya annak, hogy egyenes felületet falazzon az ív felett. Itt valamivel kisebb hézaggal számoljon, mert akkor nem síkban záródik elöl a falfelület és esztétikusabban néz ki.

Rostauflagen positionieren

Lépés 5 - A rácstartók elhelyezése

A később használandó grillsütő rács méretének megfelelően helyezze el a rácstartókat. Legalább négy, de nem csak közvetlenül a széleken elhelyezett tartó tartsa a rácsot. Egyenletesen töltse ki a fugákat 1 cm széles fugázókanállal. Vakolatlan falszerkezet esetén célszerű azonnal letörölni a habarcsfoltokat.

Fertigstellung

Lépés 6 - Befejezés

A mészfátylat speciális eltávolítószerrel a legegyszerűbb eltávolítani. A munkálatok kivitelezésekor viseljen védőkesztyűt. Azt követően már semmi sem állhat a következő grillezés útjába.

Mauerbogen anfertigen

Lépés 7 - A falazott boltív elkészítése

Saját készítésű sablon segítségével viszonylag könnyű elkészíteni a falazott boltívet. Ehhez 8 csatornatégla, egy ékszög és a támasztóívet alkotó fa szükséges. Először a sablonon látható jelölések alapján távtartókkal kell kiigazítani mindegyik téglát. Utána kerül sor a hézagok habarccsal történő kitöltésére. Előtte készítsen méretarányos vázlatrajzot. A boltív a nyolc csatornatéglának köszönhetően nyeri el végleges, megfelelő magasságát és szélességét.

Bevásárlólista

  • 82 csatornatégla (24x11x7cm)
  • 4 acélcső (17x720mm)
  • Készhabarcs, 60 l
  • Grillsütő rács
  • Tetőléc a deszkasablonhoz
  • Kőműves vödör
  • 8 rácstartó (80x40 mm)

Szerszámlista

  • Kőműveskanál
  • Vízmérték
Vissza a lap tetejére