Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Saját kert gyerekeknek

Garten anlegen für Kinder

A kert egyszerre játszótér, búvóhely, felfedezések és más kalandok színhelye a gyerekeknek. Élmények és tapasztalatok otthona egyben. Hol is lehetne jobban megismerni a természet körforgását, ha nem saját kis különkertjükben? Itt mindent pontosan megfigyelhetnek és rengeteget tanulhatnak a gyerekek: a vetéstől a korai fejlődésen át, egészen a betakarításig vagy a téli vegetációs szünetig.

1 - Lépésről lépésre 2 - be
3 - Szerszámlista
Planen

Lépés 1 - Tervezés

Mielőtt belevágna a munkába, célszerű tervet készíteni. Pici, kerek kertecske legyen vagy inkább négyzet alakú? Érdemes továbbá részekre osztani kertet: legyen például egy ágyás a babnak, a cukkininek vagy a fűszernövényeknek (ez lesz a haszonkert), egy pedig a szép színes virágoknak (ez lesz a díszkert).

abstecken und umgraben

Lépés 2 - Helykijelölés és ásás

Először kerti zsinórral kijelöljük azt a helyet, ahol létre szeretnénk hozni a kertet. A kerti zsinórt saját kezűleg is gyorsan elkészíthetjük. Ehhez az ágyás mentén két botot szúrunk a földbe, majd közéjük feszítjük a zsinórt. Most már a zsinór mentén ásóval kijelölhetjük az ágyásszegély helyét. Ha kerek kertet szeretnénk, az egyik botot középre szúrjuk, a másikat pedig körzőként használjuk: mindig oda kerül az ásónyom, ahol a külső bot van. Minden ásónyom után fokozatosan haladunk balra.

 

Tipp

Ha először fel kell ásni a gyepet, jobb, ha felnőtt is segít a munkálatokban.

Beete anlegen

Lépés 3 - Ágyáskészítés

Ágyás készítésekor először felaprítjuk a talajt, majd eltávolítjuk a gyomot, és végezetül gereblyével eldolgozzuk a földet. A gereblyét az ágyástól magunk felé húzzuk, hogy a végén egészen apró darabos földet kapjunk. Elég nagy a kert akár egy kerti úthoz is? Akkor jelölje ki a kerti út vonalát, majd töltse fel a földet attól jobbra és balra. Aki szeretné, gyüjtögetett kavicsokkal is kirakhatja a kerti utat, hogy előbb-utóbb igazi kavicsút legyen belőle. 

Säen …

Lépés 4 - Vetés …

Most már kedvére vethet, ültethet. Azok a növények a legjobbak, amelyek gyorsan fejlődnek vagy egyszerűen csak ízletesek. Például a bab, a borsó (figyelem: a futóbabnak és a borsónak növényfuttatóra lesz szüksége, amint megnőtt egy picit) és a cukkini. Aki szeretné, burgonyát is vethet. Az őszi burgonyaszedés különösen izgalmas kaland, mert csak a burgonya kiásásakor derül ki, hogy kis vagy nagy szemű burgonya termett-e. Vetéskor és ültetéskor célszerű ügyelni a kellő távolságra, hogy legyen elég hely a növényeknek és zöldségeknek fejlődni!

Tipp

A borsó és a bab gyorsabban csírázik, ha elvetés előtt nedves konyharuhába csavarja a magot éjszakára.

und pflanzen

Lépés 5 - … és ültetés

Ha nem csak vetőmagja van, hanem elültetendő növényei is (pl. saláta- vagy paradicsompalánták, margaréta vagy tátika), először jelölje ki azt a helyet, ahol el szeretné ültetni, majd ásson kisebb gödröt ezen a helyen. Utána kiveheti a növényt a cserépből. Ha már a cserép aljáig érnek a növény gyökerei, picit lazítsa fel a földlabdát, és távolítson el pár gyökeret a földlabda végéről. Most már elültetheti, majd megöntözheti a növényt. 

Tipp

Aki szeretné, külön pizzához való fűszernövényekkel teli kertet is kialakíthat, ahol bazsalikom, oreganó, rozmaring, valamint petrezselyem és fokhagyma terem (az utóbbi elűzi a vámpírokat is!).

Umrandung und Gartendeko

Lépés 6 - Szegélyezés és kerti díszek

Ha úgy tetszik, kisebb bukszusokkal is szegélyezheti a kertet. Idővel alacsonyabb sövény lesz belőlük, amelyeket pár év elteltével meg is lehet metszeni. De ne feledkezzen meg a kerti bejáratról sem! Vigyázat: a fagyalhoz, a tiszafához és a babérmeggyhez hasonlóan a bukszus is mérgező sövénynövény, amelyből nem szabad enni! Ha biztosra akar menni, gömbfából és zsinórból kerítést készíthet köré. Ha ezután maradt még hely a kertjében, felállíthat egy madáritatót is (pl. egy nagyobb agyagalátétet vagy egy saját készítésű vályog- vagy agyagtálat), és megfigyelheti, hogyan pancsolnak benne a madarak. Ne feledje megtölteni vízzel!

Gartenarbeit

Lépés 7 - Kerti munka

A munka elvégeztével még koránt sincs kész minden. Most persze egyelőre a várakozásé a főszerep, de folyamatosan figyelemmel kell kísérni a dolgok alakulását. Tavasszal még nedves a föld, ezért még nem kell öntözni. Nyáron már más a helyzet. Ezenkívül rendszeresen kell gyomlálni, hogy a gyom ne akadályozza a növényeket a fejlődésben. Aztán egyszer csak elérkezik a betakarítás várva várt pillanata …

be

 • Virágtermő és zöldségnövények
 • Virág- és zöldségmagok
 • vagy bukszusnövények
 • Virágföld, ha szükséges
 • Bambuszrudak vagy pálcák,
 • valamint színes szalagok

Szerszámlista

 • Nagy lapát vagy ásó
 • Gyereklapát
 • Gereblye
 • Kertészzsinór
 • Öntözőkanna
Vissza a lap tetejére