Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Kerti bútor kisokos

Gartenmöbel-Berater

Elérkezett a kertszezon, és ilyenkor semmihez sem fogható élményt jelent a kertben vagy az erkélyen való kikapcsolódás. Új kerti bútorok után kutatva azonban számos kérdés fordul meg az ember fejében: melyik bútor a legjobb, melyik anyag a legpraktikusabb, melyik őrzi meg akár évekig is minőségét anélkül, hogy túl drága lenne? Szívesen segítünk Önnek a döntésben!

1. Fonott kerti bútor 2. Vas és acél kerti bútorok
3. Műanyagból készült kerti bútor 4. Alumíniumból készült kerti bútor
5. Keményfából készült kerti bútor 6. Van elegendő tárolóhely?
7. Keményfából készült bútorok ápolása 8. Alapos tisztítás
9. Ápolószerek
Geflecht-Möbel

1. Fonott kerti bútor

Küllem: mediterrán hangulatot árasztva üdülőparadicsomot varázsol kertjéből.

Ápolás: nem időjárásálló, tartós használat mellett károkat okozhat a forróság vagy az eső.

Élettartam: sokáig használható, ha nincs kitéve az időjárás viszontagságainak, ezért fedett teraszon vagy télikertben történő használatra a leginkább alkalmas.

Ha fonott kerti bútort szeretne, választhat műszálból készített változatot is, amely rendkívül hasonlít a rattanra.

Eisen- und Stahlmöbel

2. Vas és acél kerti bútorok

Küllem: Elegáns és időtlen.

Ápolás: A por és egyéb szennyeződések könnyen eltávolíthatók slaggal alacsony víznyomás mellett, vagy enyhe tisztítószeres vízzel.

Élettartam: a bevonat és a gondozás minőségétől függ. A megfelelő bevonat teljesen időjárásálló, tartós és stabil. Győződjön meg róla, hogy a bútor horganyzott és porszórt, mely kis erőfeszítést igényelve is megőrzi minőségét és szépségét az évek során.

Kunststoffmöbel

3. Műanyagból készült kerti bútor

Küllem: a legkülönfélébb színekben és formákban kapható klasszikus.

Ápolás: rendkívül könnyen kezelhető. Rendszeresen tisztítsa nedves ruhával.

Élettartam: alapvetően nagyon sokáig megőrzi minőségét, a kevésbé tömör feldolgozású műanyag azonban hamar törékennyé válhat a nagy forróság hatására.

Divatos motívumokkal díszített párnákkal változatos külsőt kölcsönözhet műanyag kerti bútorainak.

Aluminiummöbel

4. Alumíniumból készült kerti bútor

Küllem: kimeríthetetlenek a lehetőségek; letisztult, különféle fafajtákkal, műanyaggal vagy vitorlavászonnal ötvözött – mindenki megtalálja az ízlésének valót.

Ápolás: az alumínium bútorok nem igényelnek különösebb ápolást, stabilak és állják bármilyen időjárás próbáját.

Élettartam: mivel rozsdamentesek, rendkívül hosszú életűek.

Mivel az alumínium rendkívül könnyű anyag, egyszerűbb a bútor cipelése és elhelyezése.

Holzmöbel

5. Keményfából készült kerti bútor

Küllem: ez a klasszikus kivitel bármilyen kerthez, illetve stílushoz illik.

Ápolás: az erdei vagy lucfenyőhöz hasonló, más puha  fafajtákhoz képest kevés ápolást igényel.

Élettartam: a műanyaghoz viszonyítva hosszabb életű, mert az eukaliptuszhoz vagy a tíkhez hasonló kemény trópusi fafajták rendkívül időjárásállóak.

Keresse vásárláskor az „FSC“ védjegyet (a Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsának védjegyét), amely szavatolja, hogy környezetkímélő, társadalmi felelősséget vállaló erdőgazdaságból származik a fa

Tipp: An Stauraum denken!

6. Van elegendő tárolóhely?

Bent tárolja fából készült bútorait, ha nedves az idő és hideg van. Ilyenkor különösen a nagyméretű bútordarabok foglalnak el sok helyet. Ezért gondolja végig, mennyi időt hajlandó fordítani a bútorok ápolására, és – főleg – mennyi tároló hely van, mielőtt megvásárolja őket. Az OBI áruházai helytakarékos bútorokat is felvonultató, változatos kínálattal várják Önt – jó minőségben, kedvező árakon!

7. Keményfából készült bútorok ápolása

Más fafajtákhoz viszonyítva különösen elnyűhetetlennek számítanak a trópusi fából készült kerti bútorok. Évente egy-két alkalommal alaposan tisztítsa meg, majd olajozza be őket, ha azt szeretné, hogy megőrizzék meleg, aranybarna árnyalatukat. A hangsúly nem a kimerítő, hanem a rendszeres ápoláson van. Ellenkező esetben patina (zöldes felület) képződik az időjárás viszontagságainak hatására.

Gründliche Säuberung

8. Alapos tisztítás

Csiszolja le, amennyiben szükséges
 
Először meg kell tisztítani a fát, ami kefével és semleges hatású szappannal a legegyszerűbb. Szappan helyett használhat speciális tisztítószereket, pl. elszürkült tíkfa bútor kezelésére alkalmas tisztítót vagy klóros fehérítőlúgot is. Az erősen elkorhadt fát csiszolja le, hogy csak az egészséges réteg maradjon meg.

gartenmoebelberater_9

9. Ápolószerek

Több vékony réteg felvitele
 
A fa legyen száraz, por- és zsírmentes, mielőtt bekeni az ápolószerrel. Az egyszerű keményfa, illetve a tíkfa kezelésére szánt speciális olaj, valamint a tíkfából készült bútor kültéri kezelésére alkalmas lazúr egyaránt megfelel a célnak. Takarja le újságpapírral a padlót, hogy ne legyen foltos, majd vékonyan kenje a bútorra az ápolószert egy ecset segítségével. Ha szükséges, ismételje meg a folyamatot. Egy túl vastag réteg helyett inkább két vékonyat vigyen fel.

Vissza a lap tetejére