Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

A kerti bútorok alapismeretei

Grundlagen Gartenmöbel

A kerti ülőhely ugyanazt a funkciót tölti be, mint a ház ebédlője. Oldott hangulatban töltött pillanatok, ünnepek, a barátokkal, a családdal vagy a szomszédokkal töltött percek találkahelye. A kerti bútorok beszerzése előtt érdemes elgondolkodni a megfelelő méreten.

Az ülőhely javasolt mérete

 • Egy kicsi, négyzet alakú asztal már 2 x 2 méteres területen is elfér, ha ketten ülnek egymás mellett. Ha jobban szeretne asztaltársával szemben ülni, célszerű 2 x 3 méterrel számolni.
 • Egy négyzet alakú asztalnál négy fő is elfér, ha 3 x 3 méter nagyságú, szintén négyzet alakú területen kap helyet az asztal.
 • Egy étkezőasztalnak már 3 x 4 méteres terület is elegendő, ha mindkét oldalon három fő, a két asztalfőnél pedig további két fő helyezhető el.
1. Fa kerti bútorok 2. Műanyag kerti bútorok
3. Fém kerti bútorok 4. Fonott kerti bútorok
5. Lounge bútorok
Gartenmöbel aus Holz

1. Fa kerti bútorok

A fa a kerti bútorok ideális anyaga. Rugalmas, melegnek és kényelmesnek érezzük, illik bármilyen stílusú kerthez. Jól harmonizál a természetes padlóburkolatokkal és tökéletesen beleolvad bármelyik kert képébe.
Kerti bútorok vásárlásakor ügyeljen az FSC jelzésre, amely szavatolja, hogy fenntartható erdőgazdálkodásból, és nem a természeti erőforrások kizsákmányolásából származik a fa.
Tisztítás céljából kefével és szappanlúggal sikálja le a bútorokat. Ha szükséges, enyhén csiszolja meg a lazúrral bevont bútorokat, majd vigyen fel új lakk- vagy lazúrréteget.

Főbb előnyök

 • Kényelem és kellemes tapintás
 • Minden ízlésre van megfelelő modell
 • Az összecsukható kivitelek helytakarékos tárolást biztosítanak
 • Tartós
 • A teakfához, az akáchoz, a bangkiraihoz vagy a vörösfenyőhöz hasonló keményfából készült bútorok viszonylag jól tűrik a nedvességet, egész évben a szabadban maradhatnak

Tipp

Azokat a teakfa bútorokat, amelyek egész évben kint maradnak a szabadban, nem szükséges olajjal kezelni, mert az eső kimossa az olajat, amitől csúnya foltok képződnek a bútoron. Hagyja kezeletlenül a fát, hogy szép ezüstös patina alakuljon ki rajta.

Gartenmöbel aus Kunststoff

2. Műanyag kerti bútorok

Műanyag kerti bútor számtalan különféle színben és formában kapható. Mindenki megtalálja az ínyére valót. Mivel könnyűek, bármikor gyorsan áthelyezhetők máshova, vagy elhelyezhetők a kert valamelyik szegletében. Némelyik műanyagfajta pár év elteltével érdessé válhat az erős napsütéstől, ezért inkább árnyékos helyre vagy napernyő alá tegye a különösen sötét kerti bútorokat.
Tisztítás céljából szivaccsal és műanyagtisztítóval törölje le, vagy a kerti tömlővel permetezze le a bútorokat.

Főbb előnyök

 • Könnyűek
 • Egyszerűen tisztíthatók
 • Sokféle színben és formában kaphatók
 • Az összecsukható kivitelek helytakarékos tárolást biztosítanakJól tűrik az esőt és a nedvességet

Tipp

Vásárláskor ügyeljen arra, hogy bővíthető legyen a bútorsorozat. Ebben az esetben ugyanis bármikor bővítheti a garnitúrát egy paddal, tárolóasztalkával vagy még egy asztallal.

Gartenmöbel aus Metall

3. Fém kerti bútorok

A fém rendkívül sokoldalú – elnyűhetetlen, rideg és egyenes vonalú vagy játékosan romantikus.
A fémből készült kerti bútorok ezért éppúgy illenek egy vidéki ház nagy kiterjedésű kertjébe vagy egy angol vidéki kertbe, mint napjaink modern kertjeibe. Tisztítás céljából nedves ronggyal törölje le a bútorokat.

Főbb előnyök

 • Sokféle forma
 • Az összecsukható kivitelek helytakarékos tárolást biztosítanak
 • Az alumíniumból és a rozsdamentes acélból készült modellek elnyűhetetlenek, nem rozsdásodnak

Tipp

Azok a modellek, amelyek karfája és ülőfelülete fából, műanyagból vagy szövetből készült, kényelmesebbek, mert nem érezzük őket olyan hidegnek.

Gartenmöbel aus Flechtmaterial

4. Fonott kerti bútorok

A fonott kerti bútorok különösen kifinomult hatást keltenek és időtlenül szépek. A papírfonatú, klasszikus szövött székek azonban nem esőállók. Egy kis zápor nem jelent gondot, de kiadós esőzés esetén foltosak lesznek. A rattan vagy fűzfonatú bútorok valamivel strapabíróbbak. A műszálból készült korszerű modellek könnyen kezelhetőek és egész évben kint maradhatnak a szabadban.

Főbb előnyök

 • Nagyon kényelmesek
 • Természetes hatást keltenek
 • Nosztalgikus hangulatot árasztanak

Tipp

Frissességet kölcsönözhet a fűzből, bambuszból vagy rattanból készült fonott bútoroknak, ha áttörli őket egy lenolajjal átitatott kendővel.

Loungemöbel

5. Lounge bútorok

A korszerű lounge bútorok kiválóan alkalmazkodnak a szabadban uralkodó feltételekhez: mivel műanyag fonatból, például polirattanból készülnek, elnyűhetetlenek és időjárásállóak.
Most már vízlepergető kivitelű párnák és szivacsok is kaphatók, amelyeknek meg sem kottyan egy kis zápor.

Főbb előnyök

 • KényelmesekKönnyen kezelhetőek, ha polirattanból készülnek
 • Sokféle modell kapható
 • A nyitott keretszerkezetű modellek könnyűnek és szellősnek tűnnek
 • Egész évben kint maradhatnak

Tipp

A lounge bútorok évekig úgy néznek ki, mintha újak lennének, ha időnként nedves ronggyal áttöröljük és speciális polirattan-tisztítóval ápoljuk őket.

Vissza a lap tetejére