Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Kerti eszközök és gépek

Grundausstattung Gartenmaschinen/Geräte

Ha megvan a különféle szerszámokból álló alapfelszerelés, bele is vághat a kerti munkába. A teendők közé tartozik a fák, bokrok megmetszése, a fűnyírás, a virágágyások átgereblyézése vagy felásása. A kerti munka nem feltétlenül nyűg, éppen ellenkezőleg: a megfelelő, célra alkalmas eszközökkel és szerszámokkal kimondottan kellemes elfoglaltság. Mivel a kertközpont és a barkácsáruház kínálatában rengeteg különféle hasznos eszköz megtalálható, időnként nem olyan egyszerű összeállítani a megfelelő szerszám- és eszközkészletet. Az alábbiakban összeállított alapfelszerelés segítségével az összes fontos kerti munka egyszerűen és kertkímélő módon elvégezhető.

1. Ásó és kerti villa 2. Kézi vagy viráglapát és virágvilla
3. Öntözőkanna és tömlő 4. Talicska
5. Gereblye 6. Kapa
7. Fűnyíró 8. Metszőolló
9. Ágvágó olló
Spaten und Grabgabel

1. Ásó és kerti villa

A talaj megmunkálásához ásóra lesz szüksége, agyagos vagy más nehéz szerkezetű talaj esetén viszont jobb a kerti villa.

Praktikus: Van keskeny és széles ásó, illetve kerti villa. A keskeny kivitelű szerszámokat egyszerűbb bejuttatni a talajba, megkönnyítik a munkát.

Fontos: Rögtön a kerti munka végeztével tisztítsa meg az eszközöket, hogy ne rozsdásodjanak el.

Handschaufel oder Blumenkelle und Blumengabel

2. Kézi vagy viráglapát és virágvilla

A kis kézi vagy viráglapát segítségével elvégezheti az egyszerűbb kerti munkákat, kigyomlálhatja a kertet, virágágyásba ültetheti a kisebb méretű növényeket, virágföldet vagy trágyát adagolhat.
A virágvilla lehetővé teszi, hogy a régi növényeket megkímélve újakat ültessen az ágyás vagy a virágtartó már meglévő növényei közé.


Praktikus: A kicsi kézi lapát eleinte helyettesítheti akár a gyomkiszúrót vagy a virághagyma-ültetőt is.

Fontos: Ügyeljen arra, hogy a lapát nyele és markolata stabilan rögzüljön egymáshoz. Gyenge minőségű szerszámoknál gyakran előfordul, hogy elhajlík vagy akár el is törik a nyél.

Gießkannen und Schlauch

3. Öntözőkanna és tömlő

Ha pici a kertje, öntözéshez egyelőre elegendő egy vagy ideális esetben kettő öntözőkanna. A műanyag öntözőkannák kedvező áron kaphatók és könnyűek, míg a fémből készültek szebbek, tartósabbak, de ugyanakkor nehezebbek is. Nagyobb kert (50 m2-es vagy annál nagyobb) esetén megéri kerti tömlőt vásárolni, amely használatát követően tömlőkocsira feltekerve helytakarékosan elhelyezhető.

Praktikus: Rögtön az öntözést követően töltse fel újra a kannát, hogy fel tudjon melegedni benne a víz.

Fontos: A műanyag hamar érdessé válik, ha sokáig a tűző napon hagyja a tömlőt vagy a kannát.

Schubkarre

4. Talicska

A talicska megkönnyíti a virágföld, a komposzt, a növények, a szerszámok, a betakarított termés és még sok egyéb dolog szállítását a kertben. Különbőző méretű modellek kaphatók, vagyis igényre szabottan pont az Önnek megfelelő méret is. Vásárláskor ügyeljen arra, hogy kellően hosszúak legyenek a tolókarok, mert csak úgy kényelmes tolni a talicskát.

Praktikus: Sokféleképpen használható.

Fontos: A gumiból készült kerekek tartósabbak ugyan, a ballonkerekű talicskát azonban könnyebb tolni.

Rechen

5. Gereblye

Gereblyével lehet elsimítani a virágágyásokat, illetve összegereblyézni a lehullott leveleket vagy a különféle aprítékokat. Semmiképpen nem mondjon le erről a sokoldalú szerszámról! A kimondottan széles gereblye akkor praktikus, ha nagy kiterjedésű a gyepfelület, kisebb kertekben azonban elég nehézkesen megy vele a munka. Jobb egy közepes nagyságú, kb. 40-50 cm széles darab.

Fontos: A kivehető nyél olyan szerszámoknál praktikus, amelyek csak ritkán vannak használatban. Rendszeres használat mellett hamar nyűggé válhat ez az összedugható rendszer.

Hacke

6. Kapa

A kapa vagy a talajlazító kiválóan alkalmas a gyom eltávolítására és a talaj felszínének fellazítására.

Praktikus: A kert felásását követően durva földdarabok felaprítására is használható.

Rasenmäher-Berater

7. Fűnyíró

A kert, illetve a megmunkálandó terület nagyságától függően különböző méretű fűnyírók kaphatók. Fűnyíró-kisokosunkból megtudhatja, melyik az Önnek leginkább megfelelő fűnyíró. Praktikus: a fűnyíró a lehullott lomblevelek vagy sövénynyesedék aprítására is használható. Csupán annyit kell tennie, hogy párszor végigmegy a fűnyíróval az aprítékon, mielőtt a komposztra kerülne.

Fontos: Ne felejtse eltávolítani a köveket és gyökereket a gyepről, mert kárt tehetnek a fűnyíró késében.

A megfelelő fűnyíró
Fűnyíró Kertjellemzők
Kézi fűnyíró legfeljebb 50 m²-es gyepterület
kicsi, tagolt kert
Akkumulátoros fűnyíró 50 és 300 m² közötti gyepterület
sok fa és bokor
lejtős fekvés
Elektromos fűnyíró 50 és 600 m² közötti gyepterület
kevés fa és bokor
Benzines fűnyíró csak 600 m² vagy annál nagyobb területű gyep esetén ajánlott
legfeljebb 15 cm-es növekedési magasságig
Homlokgerendás fűnyíró 500 m² vagy annál nagyobb területű gyep vagy mező
15 cm feletti növekedési magasság
Felülős fűnyíró (gyeptraktor) csak 600 m² vagy annál nagyobb terület esetén
kevés fa és bokor
lejtős fekvés esetén kevésbé alkalmas
Gartenschere

8. Metszőolló

A hagyományos vagy a rózsametsző olló rózsák, cserjék és bokrok, törpefák és kisebb ágak metszésének nélkülözhetetlen kelléke. Annak nincs jelentősége, hogy pengével és lapos üllővel ellátott, rávágó kivitelű ágvágó ollót vagy pengével és ellenpengével ellátott rózsametsző ollót használ-e. Próbálja ki, melyik ollótípus esik Önnek jobban kézre.

Praktikus: A kiváló minőségű szerszámokat könnyű tisztítani. A rugókhoz vagy pengékhez pedig kaphatók cserealkatrészek, ezért egyszerűen kicserélhetők.

Fontos: Ön balkezes? Vásárláskor keresse a speciális kivitelű szerszámokat, amelyek megkönnyítik a munkát és kímélik az ínakat, ízületeket.

Astschere

9. Ágvágó olló

Ágvágóra vastagabb, körülbelül négy-öt centiméter átmérőjű ágak vágásához lesz szüksége. Vastagabb hajtások esetén célszerű ágfűrészt használni.

Praktikus: A hosszú nyeleknek és a kifejtett emelőhatásnak köszönhetően könnyen áthatol az olló a vastagabb ágakon.

Fontos: Célszerű minden használat után eltávolítani a szennyeződéseket és a gyantát a metsző-, az ágvágó és a fanyeső ollóról, utána pedig érdemes bezsírozni, mert ezzel növelhető hasznos élettartamuk.

Vissza a lap tetejére