Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Kerítés felállítása

Gartenzaun aufstellen

A kerítések sokféle célt szolgálhatnak. Van olyan, amelyik felállítására biztonsági okokból kerül sor, célja, hogy a magánszféra védelme érdekében óvjon a kíváncsiskodó tekintetektől vagy a betolakodóktól. Némelyik kerítésfajta elsődleges célja, hogy esztétikai élményt nyújtson. Pont a kertet ékesítő kerítések számítanak sokszor igazi látványosságnak. Itt megtudhatja, milyen egyszerű felállítani a kerítést.

* A munka időtartama a kerítés méretétől függően változik.

1 - Lépésről lépésre 2 - Bevásárlólista
3 - Szerszámlista
Vorbereitung

Lépés 1 - Előkészületek

Nem felejtett el semmit? Akkor készítse ki a kerítést, az oszlopot és a kertajtót a kerítés későbbi helyére, majd mérőzsinórral jelölje ki annak nyomvonalát!

Pfostenträger

Lépés 2 - Oszloptartók

Különféle kivitelű oszloptartók kaphatóak: köldökcsappal rögzíthetőek (amennyiben a telket határoló falra kerül a kerítés), bebetonozhatóak, földbe verhetőek vagy földbe csavarozhatóak. Az itt látható ábrán csapszeges horgonyok szolgálnak földhüvelyként. Földfúróval fúrjon lyukat a talajba, majd csavarozza a földbe és igazítsa ki a földhüvelyeket.

Pfosten aufstellen

Lépés 3 - Az oszlopok felállítása

Igazítsa ki az oszlopot. Ügyeljen arra, hogy hozzávetőlegesen 10 cm-rel magasabb legyen, mint magát a kerítést alkotó elem. Az oszlop rögzítésének módja a kiválasztott földhüvelyek típusától függ. Rendszerint két oldalról rögzítjük. Az itt látható ábrán csavarokat is tartalmazó csapszeges horgonyok segítségével történik a rögzítés. Vízmértéket használva időnként ellenőrizze az oszlop pontos elhelyezkedését.

Beschläge anbringen

Lépés 4 - A vasalatok felfúrása

Az L-alakú vasalatok rögzítése érdekében először jelölje ki a furatok helyét, majd mérje hozzájuk magát a kerítést. A vasalatokat a keresztlécek magasságában helyezze el. Ügyeljen arra, hogy kb. 5 cm legyen a kerítés és a talaj, illetve a kerítés és az oszlop felső éle közötti távolság.

Zaunelemente einsetzen

Lépés 5 - A kerítés beillesztése

Hívjon segítségül valakit: egyikük illessze az oszlopok közé, majd rögzítse a kerítést, ügyelve a talajtól/oszlop végétől szükséges távolságra, míg a másik csavarozza be a kerítést úgy, hogy L-alakú vasalatonként két süllyesztettfejű csavar tartsa. Jó tanács: ha nincsen senki, aki segíthetne, két élfával támassza alá a kerítést.

Gartentor montieren

Lépés 6 - A kertkapu felszerelése

A kertkapuk általában előre össze vannak szerelve, így bármikor könnyűszerrel felszerelhetők kerítésére.

Gartentor ausrichten

Lépés 7 - A kertkapu kiigazítása

Igazítsa ki a kertkaput! Ha nagyon precíz szeretne lenni, átmenetileg használt élfa és pillanatszorító segítségével rögzítse a kaput. Vízmértéket használva időnként ellenőrizze pontos elhelyezkedését.

Scharniere befestigen

Lépés 8 - A csuklópántok felfúrása

Most már rögzítheti az oszlopra a csuklópántokat. Ehhez jelölje ki a furatok helyét, majd fúrja ki a lyukakat. Utána már gyerekjáték a csuklópántok rögzítése.

Torfalle montieren

Lépés 9 - A kilincszár felszerelése

Először a zár jobb oldali részét szerelje fel, majd igazítsa hozzá a bal oldalit, ügyelve a pontos elhelyezkedésre. Ezután már egyszerűen kell nyílnia/csukódnia a kapunak.

Das fertige Tor

Lépés 10 - A kész kertkapu

Elkészült a mű! Az új fakerítés nem csupán látványos keretbe foglalja telkét illetve kertjét, hanem egyúttal biztosítja a szükséges védelmet is. Feltétlenül vegye figyelembe a használt anyagok gyártói utasításait, valamint a feldolgozásukkal kapcsolatos tudnivalókat!

Bevásárlólista

 • kerítéselemek
 • oszlopok
 • csapszeges horgonyok (vagy más földhüvely)
 • menetes csapok
 • L-alakú, horganyzott vasalatok
 • kapu, kilincszár és vasalat
 • csavarok

Szerszámlista

 • adott esetben földfúró
 • fúrógép
 • akkus csavarozó
 • mérőzsineg
 • vízmérték
 • pillanatszorító
 • beverésre alkalmas szerszám
 • fogó
Vissza a lap tetejére