Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

A térhatárolás alapjai

Grundlagen Sichtschutz
Főként az újonnan beépült lakóövezetekben fordul elő, hogy szinte karnyújtásnyira van a legközelebbi szomszéd. Pedig egy kis magánéletre akkor is szükségünk van, ha egyébként jól kijövünk vele. A térhatároló elemek védelmet nyújtanak a kíváncsiskodó tekintetek, valamint a szél és a huzat elől. A készen kapható, fából készült térhatárolók jelentik a legegyszerűbb megoldást, de még számos egyéb olyan lehetőség van, amellyel a következő oldalakon szeretnénk megismertetni.
1. Térhatároló fal 2. Pergola
3. Kerti ernyő 4. Paraván és függöny
5. Hecken 6. Növényfuttató rács
Sichtschutzwände

1. Térhatároló fal

Fából készült térhatároló falak különféle szabványszélességben kaphatók készre szerelt térhatároló elemként. Ízlés szerint lehetnek natúr színűek, lakkal vagy lazúrral bevont felületűek. Kapuelem is kapható hozzájuk, amely biztosítja az átjárás lehetőségét. Moduláris felépítésüknek köszönhetően egyszerűen felállíthatók, gyors és biztos védelmet jelentenek, mert nem lehet átlátni rajtuk.

Főbb előnyei:

 • Előre gyártott elemekből áll
 • Gyorsan felállítható
 • Sokféle színben és formában kapható
 • Csak a tartóoszlophoz szükséges támalap

Tipp

Ügyeljen arra, hogy kazánnyomásos impregnálás keretében kapjon felületkezelést a fa, mert úgy évekig eláll a szabadban.

Pergola

2. Pergola

Az első látásra minden oldalról nyitottnak tűnő lugas a védettség érzését nyújtja, ha felfuttatja kúszónövényekkel. Átereszti a napfényt, így jóleső árnyékban adhatja át magát a kerti örömöknek.

Főbb előnyei:

 • Jól összeolvad a kert környezetével
 • Felülről sem lehet belátni
 • Kész alkotóelemekben kapható Szilárd tetőszerkezete az eső ellen is védelmet nyújt

Tipp

A fémszerkezetű kerti lugas különösen könnyűnek és kecsesnek tűnik.

Schirme

3. Kerti ernyő

A kerti ernyő megakadályozza, hogy a szomszédok felülről rálássanak a kerti ülőhelyre. Oldalról ugyan nyitott, mégis biztosítja valamennyire a magánszféra védelmét.Ha nagyméretű az ernyő, nem árt, ha hajtókar segítségével, automatikusan felnyitható, mert ez megkíméli a csuklókat.

Főbb előnyei:

 • Sokféle változat kapható: kerek, négyzet vagy téglalap alakú
 • Nem helyhez kötött
 • A csuklós kivitel bármelyik irányban elfordítható

Tipp

A falra szerelhető ernyők különösen kisebb teraszok vagy erkélyek szempontjából ideálisak, mert nincs talpuk, amely csak útban lenne a földön.

Paravents und Vorhänge

4. Paraván és függöny

A felállítható paraván vagy a kerti lugas két tartóoszlopa közé feszített függöny jó ideiglenes szemellenző és szélvédő. Gyorsan felszerelhető, de ugyanolyan gyorsan el is tehető, ha elered az eső. Kültéri függönynek a bevont felületű, víztaszító anyagok a legalkalmasabbak. Fontos, hogy stabilan felakasztható és az alján feszesre húzható legyen, hogy ne fújja ide-oda a szél.

Főbb előnyei:

 • Nem helyhez kötött
 • ElegánsEgyszerűen felállítható
 • Sokféle színben és formában kapható
 • Saját kezűleg is elkészíthető

Tipp

Az erőteljes színek első látásra ugyan látványosnak tűnhetnek, mégis célszerű visszafogottabb árnyalatot választani, ha hosszú távon gondolkodik.

Hecken

5. Hecken

A sövény ideális szemellenző, amely felfogja a szelet, a levelek susogása révén pedig kellemes légkört teremt. Az örökzöld lomb- és tűlevelűekből álló sövény télen is védelmet nyújt a kíváncsiskodó tekintetek elől, de sötétnek, komornak tűnhet. Egy bambuszliget vagy egy lombhullató sövény elevenebb hatást kelt, és az évszakok során változatosságot visz a kert világába.

Főbb előnyei:

 • Élettel teli
 • Tetszés szerint formára nyírható
 • Sokféle faj szóba jöhet

Tipp

Ha nincs hely sövénynek, rácsra felfuttatott kúszónövényekkel ugyanazt a hatást érheti el.

Spaliere

6. Növényfuttató rács

Számos fásszárú rácsfal mentén is nevelhető és (szinte) tetszés szerint formára nyírható. Sűrűn elhelyezve úgy néznek ki, akár egy keskenyebb sövény, de szellősebben is elhelyezheti őket, ha azt szeretné, hogy át lehessen látni rajtuk. A fanevelés nem igényel több munkát, mint a hagyományos sövény gyakori nyírása. A rácsfal mentén ültetett fáknak köszönhetően megszabhatja, mely magasságtól kezdve ne legyen lehetséges a belátás. Így biztosíthatja, hogy alul a törzsek között át lehessen látni, felül a levélzet viszont védelmet nyújtson a szomszédok kíváncsiskodó tekintete elől.

Főbb előnyei:

 • Keskeny, ezért kevés helyet igényel
 • A fanevelés rugalmas lehetőségeit biztosítja
 • Előnevelt növények is kaphatók

A 10 legkedveltebb, rácsfal mentén nevelt fásszárú
Alma
Őszibarack
Körte
Aranyeső
Gyertyánfa
Cseresznye
Futórózsa
Hárs
Platán
Fűz

Tipp

Ha rácsfal mentén neveli a gyümölcsfákat, nem csak a belátás elleni védelem lesz biztosított, hanem még ízletes gyümölcsökre is szert tehet.

Vissza a lap tetejére