Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Kertiház-kisokos

Gartenhaus-Berater
Legyen szó akár gyermekeknek való játszóházról, akár a kandallóba való tűzifa tárolására is alkalmas szerszámoskamráról, akár olyan kerti házról, amelyikbe legszívesebben beköltözne, óriási kínálatunk bármilyen igényt kielégít. Még jobb, ha új kerti házát saját igényeihez igazítva, maga tervezi meg.
1. Alaplemez vagy sávalap? 2. Alaplemez
3. Sávalap 4. Alapos tervezés
5. A ház tetőzete

1. Alaplemez vagy sávalap?

Hova kerüljön a kerti ház? Célszerű gondosan előkészített, szilárd alapzatra állítani, amely stabilan felfogja és gondoskodik arról, hogy pontosan illeszkedjen, biztosítva egyúttal hosszú élettartamát, valamint az állandó nedvesség elleni védelmét.

Fundamentplatte

2. Alaplemez

Az alaplemez készítése az egyik legegyszerűbb megoldás: ásson kb. 30 cm mélységű alapot. Terítsen polietilénfóliát a 15 cm-es kavicsrétegre, mielőtt felvinné a 6 cm vastagságú betonréteget. Merevítőként használjon vashálót, majd öntse ki a fennmaradó betonréteget. Simítsa el a beton felületét, majd hagyja, hogy megkössön.

Előnye:
  • egyszerűen kivitelezhető
Hátránya:
  • nagy mennyiségű betont igényel

Streifenfundament

3. Sávalap

A tartófalak alá kerülő sávalap költséghatékonyabb, fagyálló megoldást képvisel. Elkészítéséhez 20 cm mélyen ássa fel a talajt az alaprajznak megfelelően, majd készítsen kb. 60 cm mély és mintegy 30 cm széles árkot a külső falak alatt.

Előnye:
  • olcsóbb, mint az alaplemez és tartós védelmet biztosít a fagy ellen.
Hátránya:
  • a fagy elleni védekezés érdekében legalább 80 cm-es mélységben kell elhelyezni a talajban.

Sorgfältig planen

4. Alapos tervezés

Ügyeljen a szükséges engedélyekre! Ne feledje, hogy kerti ház építésekor be kell tartani a helyi építésügyi előírásokat!

Gartenhausdach

5. A ház tetőzete

Állnak a ház falai? Akkor már csak a hozzá illő tető hiányzik. Többnyire elegendő, ha az előírásoknak megfelelően kátránylemezzel fedi be a tetőt, amely rendszerint a házzal együtt kapható. Aki viszont biztosra akar menni, vagy kedveli a különleges megoldásokat, bitumenes hullámlemezzel fedheti a kátrányréteget, amely azonban csak akkor használható, ha legalább 25 százalékos a tető lejtése.

Vissza a lap tetejére