Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Kerti világítás

Gartenbeleuchtung

Megszokott napi életritmusunk voltaképpen szöges ellentétben áll azokkal a lehetőségekkel, amelyeket egy kert nyújt kikapcsolódásra. A legtöbb ember nappal dolgozik, és csak este vagy hétvégenként van ideje arra, hogy kicsit kikapcsolódjon a kertben, élvezze a természet közelségét vagy ünnepeljen. Így mi sem kézenfekvőbb, mint hogy kicselezzük a természetet és meghosszabbítsuk picit a napot? Érdemes azonban ügyelni arra, hogy ne ússzon rögtön vakító fényárban a kert. Egy-egy romantikus kerti parti alkalmával persze szeretné látni az ember, hogy mi kerül a tányérra. Végtére is a kerti fényellátást éppolyan alaposan fontolóra kell venni, mint a kertrendezés egyéb vonatkozásait.

Bombabiztos tipp: A kerti áramellátás szakértő kezekbe való! Az állandó áramellátást biztosító vezetékeknek kellő mélységben kell elhelyezkedniük, a balesetek elkerülése érdekében pedig gondoskodni kell ásási munkákkal és károkozással szembeni megfelelő védelmükről. Az összes olyan elektromos készüléknek, amely a kertben használatos, rendelkeznie kell valamely kijelölt tanúsító szerv GS jelével és hibaáram-védőmegszakítóval.

1. Spotlámpák 2. Utcai lámpák
3. Gyertyák és széllámpák 4. Fáklyák
5. Fény a kerti tó körül
Spotstrahler

1. Spotlámpák

A halogén vagy LED-es fényszóró izzóval ellátott spotlámpák este és éjjel új megvilágításba helyezik a kertet. Egy út menti világítás, amelynek lámpái alulról vetnek hagyományos vagy szórt fényt valamelyik fára, lenyűgöző színekben és formákban eleveníti meg a sötétben az ágakat és a leveleket.

Főbb előnyök:

  • Biztonságot nyújtanak.
  • A szórt fényt kibocsátó LED-lámpák kevés áramot fogyasztanak.
  • A szobrokra, növényekre vagy a kert egyes területeire terelik a hangsúlyt.

Tipp

LED-es fényszóró izzók ún. meleg fehér fényszínben is kaphatók, amely nem kelt olyan hideg és rideg benyomást, mint a hagyományos hideg fehér.

Laternen

2. Utcai lámpák

Ha esténként is biztonságban szeretné érezni magát kertjében, célszerű kivilágítani a kerti utakat és az ülőhelyet. A világítás vezérlése történhet mozgásérzékelők vagy időkapcsoló segítségével. A napelemes lámpák is alkalmasak kerti világítás céljára, de egész éjjel világítanak (ameddig tartalék energiájuk lehetővé teszi), és csak akkor, ha napközben elég idejük volt, hogy feltöltődjenek.

Főbb előnyök: 

Biztonságot nyújtanak

.A korszerűtől a nosztalgikus változatig sokféle típus kapható.

Egészen észrevétlenül akár a virágágyásban is elhelyezhetők.

Tipp

A fehér fény csak úgy vonzza a rovarokat. Jobb a sárga fényt kibocsátó lámpa, amely ráadásul még kellemesebb légkört is teremt.

Kerzen und Windlichter

3. Gyertyák és széllámpák

A gyertya és a széllámpa otthonos, meleg hangulatot áraszt, váltakozó árnyjátékával nyűgözi le a szemlélődőt. Ügyeljen arra, hogy a burkolatlan széllámpa ne közvetlenül a növények levelei vagy virágai alatt kapjon helyet, mert a felszálló levegő kárt tehet bennük.

Főbb előnyök:

  • Kellemes hangulatot árasztanak.
  • Gyorsan felállíthatók.

Tipp

Sokféle tárolóedényt lehet széllámpának használni vagy azzá alakítani: ideális a virágcserép, a váza, a lámpás vagy a nagyobb méretű pohár.

Fackeln

4. Fáklyák

A fáklyák eredetiséget kölcsönöznek minden kerti partinak, a nyílt láng pedig feleleveníti bennünk a szabadban ropogó tábortűz gyermekkori emlékét. Azonban olajfáklyákkal is ugyanolyan kellemes légkört teremthet. A tartóedénybe kanóccal töltjük a lámpaolajat, amely aztán hatalmas gyertyaláng alakjában szép lassan elég.

Főbb előnyök:

  • Meleg légkör.
  • Régies hangulat.

Tipp

Nyílt láng soha nem maradjon őrizetlenül a kertben.

Licht am Gartenteich

5. Fény a kerti tó körül

A fény és a víz összjátéka egészen sajátos hangulatot teremt. Vannak olyan úszó golyók, amelyek holdszféraként siklanak a vizen, és olyan fényszóró spotlámpák, amelyek felszín alatt és fölött egyaránt a tó vizének fénypontjai.

Főbb előnyök: 

  • Romatikus hangulatot teremt.
  • A sajátosságokra helyezi a hangsúlyt.
  • Napnyugta után is lehetővé teszi a tóban zajló élet figyelemmel kísérését.

Tipp

A kerti tón belül vagy körül csak külön erre a célra engedélyezett, teljes mértékben vízálló fényszórók használhatók.

Vissza a lap tetejére