Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Vidéki kert

Landhausgarten

A vidéki kert egyik legfőbb jellemzője, hogy nem szűkölködik semmiben. A virágokkal túlárasztott kert egyszerre ad otthont finoman illatozó rózsáknak, pedánsan metszett bukszusoknak és tiszafasövényeknek. Akármilyen nagy vagy kicsi, mindig tágasnak és terebélyesnek tűnik. Szinte magától foglalja harmonikus keretbe az angol kertészeti hagyományok szellemében kialakított, pazar évelőágyásokat, az illatozó rózsákat és a színes nyári virágokat. Metszett sövények és fák segítségével több részre – kerthelyiségre – tagolható: létrehozhat például egy piros, egy kék-fehér és egy zöldségeskertet.

1. A vidéki kert növényei 2. Cserjék és virágzó bokrok
3. A rózsa az rózsa, az rózsa, az rózsa 4. A vidéki kertben kanyargó utak
5. Romantikus ülőhely 6. Mindet kezdet … könnyű!
7. Egy marék napraforgómag 8. Kerti dekorációk és kiegészítők
9. Életre kelt árnyékos zugok 10. Kis ülőhelyek, ahol megpihenhet
Pflanzen im Landhausgarten

1. A vidéki kert növényei

Az évelők és a rózsák éppoly kevéssé hiányozhatnak, mint az árnyékban megbúvó ülőhely. Egyáltalán nincs jelentősége, hogy cserjéket, bokrokat ültetünk-e az évelők, vagy rózsákat a nyári virágok közé – minden megengedett, ami tetszik, és nyugodtan lehet a zöldségeskert ugyanilyen tarka-barka is.

Tipp

A szélesebb ágyásokban lerakott járólapok jobban megközelíthetővé teszik az ágyásba ültetett növényeket, hogy zavartalanul gyönyörködhessen bennük vagy gondozhassa őket.

Stauden und Blütensträucher

2. Cserjék és virágzó bokrok

Színben tökéletesen harmonizál a macskamenta, a gólyaorr, a zsálya és a klasszikus angol kertészeti hagyományok szellemében nevelt rózsa. A kerti lugast egymással vetekedve futja be az iszalag, a rózsa és a szőlő, hogy tűző nyári napokon hűsítő árnyékot adjon. A bokrok, a kúszónövények és az évelők díszes kertbe foglalják a kertet, amely tetszőlegesen kitölthető nyári virágokkal, zöldségekkel és fűszernövényekkel.

Eine Rose ist eine Rose ist eine Rose

3. A rózsa az rózsa, az rózsa, az rózsa

A rózsa egy kertből sem hiányozhat, pláne nem a vidéki házakhoz tartozó kertekből. Sok különféle színben és formában kapható, így biztosan mindenki megtalálja a kedvére valót.
Aki azt gondolja, hogy a rózsa egyfajta elkényeztetett díva, aki csak akkor tündököl, ha rendszeresen gondozzák és permetezik, téved! Az új, korszerű fajták erőteljesek, nem hajlamosak a gombafertőzésekre, júniustól az első fagy beálltáig virágzanak és csábító az illatuk!

Tipp

A régi, nosztalgikus hangulatot árasztó rózsafajtákkal ellentétben a modern fajták évente többször, júniustól egészen októberig hoznak virágot.

Wege im Landhausgarten

4. A vidéki kertben kanyargó utak

A legszebben az Ön által is könnyen lerakható terméskőlapok mutatnak. Ez a burkolóanyag illik leginkább a vidéki kert jellegéhez, de a kavics, a tégla vagy a fenyőkéreg is mutatós útburkolat. Az sem baj, ha a fugákban megtelepszik a moha vagy egy-egy apró virág.
Az érdekes irányvonalat követő utak némi rendszert visznek a kertbe, de ugyanakkor új távlatokat nyitnak meg.

Romantischer Sitzplatz

5. Romantikus ülőhely

Tűző nyári napokon a fák szertefoszló árnyékában megbúvó ülőhely jelent üdítő kizökkenést a hétköznapok kerékvágásából. Ha elég vastagok az ágak, akár egy függőágyat is kifeszíthet közéjük. A gyep mentén nyári virágokkal teleültetett, magas virágtartók és dézsás növények féltve őrzik magánéletét, míg a székeken puha párnák megpihenésre csábítanak.

Tipp

A nagyméretű lapókkal burkolt ülőhely tágasabbnak hat. Kellemes velejárója pedig, hogy stabilan állnak rajta az asztalok, székek, és nem billegnek olyan könnyen.

Aller Anfang ist... leicht!

6. Mindet kezdet … könnyű!

A hívogató ágyások és a burjánzó kertek láttán sokan nem tudják, hogy vágjanak bele a kertrendezésbe. A vidéki kertben azonban az a legszebb, hogy minden megengedett, ami tetszik! Már egy-két apró kiegészítővel is sajátos légkört teremt, és új hangulatot kölcsönöz kertjének. Ilyen kiegészítő lehet a rózsáktól illatozó dézsa, a virágokkal teleültetett terrakotta cserép vagy az íves támlájú, összecsukható vaszszék, amely nosztalgikus hangulatot áraszt.

Tipp

A vasból készült kerti bútorok egész évben kint maradhatnak a szabadban, ha vázuk eloxált.

Eine Handvoll Sommerblumensamen

7. Egy marék napraforgómag

Még hogy a zöldségeskertben csak zöldség terem! Amíg a tűzbab teljesen meg nem hódítja a növényfuttató rácsot, sárga körömvirág és rózsaszín, pink vagy fehér bükköny visz színt a haszonkert világába. Elvetésük csak pár percig tart. Ha megöntözte, átadhatja magát az örömteljes várakozás jóleső élményének!

Tipp

A körömvirág virágai ehetők, csodásan mutatnak a tavaszi salátán.

Deko und Accessoires

8. Kerti dekorációk és kiegészítők

Apró dekorációs tárgyakkal, amely lehet egy terrakotta amfóra, egy fűzfavesszőből készült növényfuttató rács vagy nemes egyszerűséggel egy dekoratívan az ágyásba dugott ásó, egyedi jelleget kölcsönözhet kertjének.

Tipp

A klinkertéglával burkolt út különösen kifinomult hatást kelt.

Schattige Ecken mit Leben füllen

9. Életre kelt árnyékos zugok

Apró dekorációs tárgyakkal, amely lehet egy terrakotta amfóra, egy fűzfavesszőből készült növényfuttató rács vagy nemes egyszerűséggel egy dekoratívan az ágyásba dugott ásó, egyedi jelleget kölcsönözhet kertjének.

Tipp

A klinkertéglával burkolt út különösen kifinomult hatást kelt.

Kleine Sitzplätze schaffen

10. Kis ülőhelyek, ahol megpihenhet

Minden különösebb erőfeszítés nélkül, egy hétvége leforgása alatt építhető fával burkolt kerti platform. A tó partján, fák alatt vagy a terasz meghosszabbításaként – tegyen rá egy asztalt és négy széket, hogy másnap reggel már a felkelő nap melegében költhesse el reggelijét.

Tipp

A recézett felületű fadeszkák nedvesség esetén is csúszásbiztosak.

„Hecken“ mit Durchblick

11. Áttekintést engedő „sövények”

A vidéki kertet a különféle kilátások és bepillantások, áttekintések és látótengelyek éltetik. Gömb alakú fák egész sora szépen keretbe foglalja a kertet, mintha kép lenne, ráadásul még hűsítő árnyékot is ad. Praktikus: így nem kell folyton bámulnia a szomszédban éltelenkedő csúf épületeket, mégsincs túlságosan teleültetve a kert.

Tipp

A gömbjuharnak, a gömbakácnak és a gömb szivarfának van a legszebb gömbalakja.

Vissza a lap tetejére