Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Kerti út kiépítése

Gartenweg anlegen
A kerti útnak nem csak praktikusnak kell lennie, hanem szépen bele is kell olvadnia a kert tájképébe. Pont a kialakítás kérdése az, amely teret enged az egyedi ötletek megvalósításának. Építsen egyéni igényeire szabott kerti utat: hogy kavics, termés- vagy térkő borítja-e, az már részletkérdés. Útmutatónk lépésről lépésre ismerteti a munka menetét, és hasznos ötletekkel segíti a kerti út szakszerű kiépítését. Mire vár még?

* A munka időtartama a kerti út területétől függően jelentős mértékben változhat.

1 - Lépésről lépésre 2 - Bevásárlólista
3 - Szerszámlista
Vorbereitung

Lépés 1 - Előkészületek

A térköveket lefóliázva, raklapon szállítjuk házhoz. Fontos: gondoskodjon a kövek tárolásához szükséges előfeltételek megteremtéséről, mert kisebb burkolandó felületek esetén is sok helyre van szükség a viszonylag nagy anyagigény miatt.

Graben ausheben

Lépés 2 - Árok ásása

Először is le kell raknia a szegélyköveket. Az e célból ásott árok eredményeképpen talajnedves soványbetonból készült, 10-20 cm vastag alapzat fogja fel a köveket. Mélységét tekintve a szegélykövek magasságának egyharmadával legyen egyenlő az árok. Lássa el kellő szigeteléssel az aljzatot, mielőtt kiöntené a betonkeverékkel.

Randsteine einsetzen

Lépés 3 - A szegélykövek lerakása

Pontos elhelyezésük érdekében mérőzsineggel jelölje ki a szegélykövek nyomvonalát. Gumikalapáccsal tudja szabályozni, hogy mennyire álljanak ki a földből. A kövek egymás mellé helyezésekor ügyeljen arra, hogy egy síkban legyenek és függőlegesen fúródjanak a földbe.

Fundament anlegen

Lépés 4 - Alap készítése

Megtámasztásuk céljából alapzatot készítünk a szegélykövek mögé, amely megakadályozza a térkővel burkolt felület eltolódását. Figyelem: vízmértéket használva időnként ellenőrizze, hogy megfelelő-e a szegély elhelyezkedése, miközben folynak a munkálatok.

Wegfläche auskoffern

Lépés 5 - Az útfelületet hordozó árok kiásása

Ásson 25-45 cm mély árkot, amely felfogja majd az útfelületet. Az esővíz elvezetésének biztosítása érdekében ügyeljen arra, hogy a háztól kiindulva legalább 2%-os legyen a lejtés az országút felé haladva. Ezt követően lapvibrátorral tömörítse az útfelületet, a kellő gondossággal tömörített alépítmény ugyanis hosszantartó, egyenletes felületű útburkolatot eredményez.

Metallschienen einlassen

Lépés 6 - Fémsínek besüllyesztése

Jelölje ki fakarókkal az út nyomvonalát, majd mérőzsineggel mérje ki a térkőburkolat végleges magasságát. A magasság meghatározásánál magát a térkőburkolatot, a világítóaknákat és a lépcsőfokok méreteit is figyelembe kell venni. A hordozó, illetve a kiegyenlítő réteg megfelelő magasságban történő felvitele érdekében süllyesszen az aljzatba fémsíneket, amelyek elősegítik a burkolat lesimítását.

Ausgleichsschicht nivellieren

Lépés 7 - A kiegyenlítő réteg szintbe hozatala

Ellenőrizze vízmértékkel az útszintet. Fokozott használatnak kitett felületek esetén célszerű mintegy 30 cm vastag hordozó, illetve fagyálló réteget (kavics vagy sóder) készíteni. A 3-5 cm vastag kiegyenlítő réteget (homok és kőzúzalék keveréke) a két fémsínen végighúzott, fa vagy alumínium simítóléccel simítjuk el vízszintes irányban haladva vagy a telek vonalát követve. Ne feledje, hogy tömörítése következtében még kb. 1 cm-t fog süllyedni a burkolatágy!

Pflastersteine verlegen

Lépés 8 - A burkolókövek lerakása

A termésköveket minden további nélkül belenyomkodhatja a homokágyba, térkővel való burkolás esetén azonban ne lépjen a hordozó rétegre, miután lesimította. Utána a már elkészült felülettől (kívülről befelé) haladva rakja ki a burkolókövekből a kiválasztott mintát. A fugák egyenlő távolsága (kb. 5 mm) érdekében minimális távolságot hagyjon a kövek között. Ezt követően gumikalapáccsal verje őket a földbe. Ha semmilyen szegély vagy szegélykő nem határolja az utat, fektesse a köveket soványbetonba.

Verfugen und abrütteln

Lépés 9 - Fugázás és tömörítés

Kvarchomokkal (fehér fuga) vagy bazalthomokkal (fekete fuga) és bő vízzel teljes egészében töltse ki a fugákat. Nagyobb burkolókövek esetén használjon kőzúzalékot. Ezt követően alaposan söpörje le a burkolt felületet, majd gumitalppal ellátott lapvibrátorral (megkíméli a kövek felületét) tömörítse. A tömörítést követően kezelje még egyszer vízzel, illetve homokkal, és már kész is!

Bevásárlólista

 • térburkolat
 • makadámkő
 • kő-/betonlapok
 • szegélyburkolat
 • sóder
 • finom-/kőzúzalék
 • kvarchomok
 • bazalthomok

Szerszámlista

 • ásó
 • gumikalapács
 • simítódeszka
 • (gumitalppal ellátott) lapvibrátor
 • lapát
 • vízmérték
 • fémsínek
 • colstok
 • mérőzsinór, karók
 • seprű
Vissza a lap tetejére