Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Füvesítés

Rasen anlegen

Ki ne vágyna csodaszép pázsitra? A titok nyitja a megfelelő gondozásban és a fűmag elvetésének jól megválasztott időpontjában rejlik. Se túl meleg, se túl hideg ne legyen! Ezért a tavaszi és a késő nyári időszak egyaránt alkalmas erre a célra. A rendszeres fűnyírástól javul a gyep szerkezete, szép sűrű és zöld lesz.

* A munka időtartama a füvesített terület méretétől függően változhat.

1 - Lépésről lépésre 2 - Bevásárlólista
3 - Szerszámlista
Vorbereitung

Lépés 1 - Előkészületek

A kert újrafüvesítésére az áprilisi, a májusi és a szeptemberi időjárási viszonyok a legalkalmasabbak. A földtakaró legalább 15 cm vastag legyen. Az újonnan elvetett fű erőteljes növekedése érdekében 1-2 ásónyom mélységben ássa fel a talajt, majd távolítsa el az ott található köveket, gyökérmaradványokat, gyomokat stb. Az ásás egyben jó alkalom arra is, hogy 100 négyzetméterenként 2 m3 folyami homokkal/kvarchomokkal fellazítsa a kemény, agyagos talajt. A lazább, homokos szerkezetű talajba célszerű négyzetméterenként 8-10 l kéreghumuszt beledolgoznia. Bármelyik fajta talajra ajánlatos négyzetméterenként 10 l gyepföldet kihordani. Amennyiben még belefér az időbe, fellazítását követően 2 hétig pihentesse a talajt.

Boden einebnen und Kalkgehalt prüfen

Lépés 2 - A talaj elegyengetése

Az előbbi munkálatok befejeztével el kell egyengetni a területet, amire a kerti henger a legalkalmasabb eszköz. Kisebb területeken egy taposódeszka is megteszi. Elegyengetését követően ellenőrizze a talaj mészkőtartamát. 5,5 alatti ph-érték esetén kerti mésszel (négyzetméterenként kb. 5 kg) kell javítani a talaj minőségét. Utána alaposan öntözze meg!

rasenduenger_einarbeiten

Lépés 3 - Gyeptrágya széthordása

A fűmag elvetése előtt egy héttel célszerű gyeptrágyát (négyzetméterenként kb. 30-40 g-ot) dolgoznia a talajba.

Aussaat

Lépés 4 - A fűmag elvetése

Viszonylag szélcsendes napon vesse el a fűmagot (négyzetméterenként kb. 25-50 g-ot). Fűmagszóró kocsival gyerekjáték az egész! Az egyenletes vetés érdekében nagyjából ugyanannyi homokkal vagy jó minőségű, gyommentes kerti talajjal vegyítse a fűmagot. Ezután ossza két részre a szaporítóanyagot, majd egyszer keresztben, egyszer pedig hosszában vesse el. Hogy a szél ne fújja el a fűmagot, gereblyével és kerti hengerrel vagy egy taposódeszkával óvatosan tömörítse a talajba.

Boden wässern

Lépés 5 - A talaj öntözése

Utána apró lyukú öntözővel alaposan locsolja meg a talajt. Ügyeljen arra, hogy ne képződjenek csermelyek, tócsák. 7-14 nap elteltével kihajtanak az első fűszálak. Szárazság esetén rendszeresen, a reggeli és az esti órákban öntözze a gyepet.

Erster Rasenschnitt

Lépés 6 - Az első fűnyírás

Az első fűnyírás akkor esedékes, ha a fű mintegy 6-8 cm magas. Ilyenkor 3-4 cm rövidre vágja vissza. Ne hagyja, hogy 4-6 cm-nél magasabbra nőjön a díszgyep és a gyepszőnyeg. Vágja vissza őket 2-3 cm magasra. Lehetőség szerint hetente nyírja a füvet. A strapabíró, a játszó- és a sportgyep nyugodtan maradhat 3-4 cm magas. A kert árnyékosabb részeiben ne nyírja 5 cm-nél rövidebbre a füvet.

rasen_regelmaessig_duengen_und_lueften

Lépés 7 - Rendszeres trágyázás és szellőztetés

Ha nem használja talajjavítóként a lenyírt füvet, célszerű speciális gyeptrágyát használva, rendszeresen trágyáznia a gyepet. Trágyaszóró segítségével kereszt- és hosszanti irányban is hordja szét a trágyát. Hosszan tartó szárazság esetén alaposan öntözze meg a gyepet. Soha ne frissen nyírt gyepen terítse szét a trágyát! A tápanyagok mellett kellő mennyiségű vízre és levegőre is szüksége van a fűnek, ezért március végén célszerű eltávolítani a moha és az elhalt növények képezte filctakarót.

Mähen, vertikutieren, Sand oder Saatgut hinzugeben

Lépés 8 - A fű nyírása, szellőztetése

Száraz talaj esetén először nyírja rövidre a füvet, majd egyszer keresztirányban, egyszer pedig hosszanti irányban, 1-2 cm mélyen szellőztesse, forgassa át a gyepet. Nagyobb gyepfelületek esetén motoros gyepszellőztető használatát javasoljuk. Ennek előnye, hogy egyenletes mélységben munkálja meg a felületet. A megkopaszodott fű hamar újra kinő. Finom szemcséjű homokot vagy egy kis fűmagot a kemény talajhoz adva, elősegítheti a regenerálódás folyamatát. Feltétlenül vegye figyelembe a felhasznált anyagok gyártói utasításait, valamint a feldolgozásukkal kapcsolatos tudnivalókat!

Bevásárlólista

 • díszgyepnek való fűmag vagy játszó- és sportgyepnek való fűmag
 • sport pázsit
 • igény szerint kerti mész
 • igény szerint kvarc- vagy folyami homok
 • igény szerint kéreghumusz
 • gyepföld
 • hosszan tartó hatású gyeptrágya

Szerszámlista

 • ásó
 • kerti gereblye
 • kultivátor
 • kerti henger vagy taposódeszka
 • trágya- és fűmagszóró
 • locsolótömlő rózsás öntözőidommal
 • kézi vagy...
 • motoros gyepszellőztető
 • fűnyíró
 • szegélynyíró
 • motoros kasza
Vissza a lap tetejére