Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Gyepszőnyeg telepítése

Verlegen von Rollrasen
A gyepszőnyeg jóvoltából már rövid időn belül telt zöld gyeptakarója lesz, amely két héttel telepítését követően már teljesen teherbíró. A fűmagról vetett gyeppel ellentétben nem kell hónapokig várnia, mire kellően sűrű és strapabíró lesz a gyep ahhoz, hogy ráléphessen. Ha előkészítette a területet, nem egész két óra elegendő 50 négyzetméter gyepszőnyeg telepítésére.
1 - Lépésről lépésre 2 - Bevásárlólista
3 - Szerszámlista
Fläche vorbereiten

Lépés 1 - A terület előkészítése

Mivel nem lehet egy napnál hosszabb ideig tárolni a gyepszőnyeget, időben elő kell készíteni a megmunkálandó területet. Addig gereblyézze az altalajt, amíg finoman morzsalékos és egyenletes nem lesz a felszíne. Távolítsa el a gyökereket és a köveket. Nehéz, agyagos talaj esetén célszerű 100 négyzetméterenként 1-3 köbméter homokot és 1-2 köbméter komposztot beledolgozni a földbe. Minél alaposabb az előkészítés, annál simább és egyenletesebb lesz később a gyeptakaró.

Praktikus: Egy gyeptekercs 40 cm x 2,5 m méretű, területe egy négyzetméter.

Fontos: Rendeljen a szükségesnél legalább két négyzetméterrel többet, mert az időjárási viszonyoktól függően vagy picit összemegy, vagy tágul a tekercs (száraz idő esetén picit összehúzódnak a sávok).

Ausrollen

Lépés 2 - Kiterítés

Legkésőbb 24 órával a házhoz szállítást követően ki kell teríteni a gyepszőnyeget. Vegye le a raklapról a tekercseket, hogy ne nehezedjenen olyan nagy nyomás az alul lévő tekercsekre. A kiterítés megkönnyítése érdekében először ossza fel a tekercseket a terület függvényében. Így gyorsabban fog menni a terítés.

Fontos: Ne hagyja a napon a tekercseket. Csak kiterítve szabad megöntözni a gyepet, feltekerve nem, különben rothadni kezd belül a zárt fűfelület.

Bahnen verlegen

Lépés 3 - A tekercsek lerakása

A tekercseket kötésben rakjuk le, hogy ne alakuljanak ki keresztfugák.

Praktikus: Régi kerti késsel úgy lehet vágni a gyeptekercset, akár a szőnyeget. Így az ágyások vagy utak mentén húzódó kanyarokban is síkban tudja kiteríteni a szőnyeget.

Stoßkanten schließen

Lépés 4 - Illesztések lezárása

Úgy rakja le a tekercseket, hogy széleik 1-2 centiméternyire fedjék egymást, mert így nem alakulnak ki hézagok, ha nap hatására kicsit összehúzódik a tekercs. Alaposan tapossa meg a lerakott tekercseket.

Andrücken und angießen

Lépés 5 - Elsimítás és öntözés

Végezetül nyomkodja egymásra az illesztéseket. A hézagokat töltse ki gyephomokkal. Utána szórófejes öntözőberendezéssel, alaposan öntözze meg a gyepet, hogy a gyökerek összefonódjanak az altalajjal és megszakítás nélküli legyen a gyep fejlődése. Az ezt követő 2-3 hétben nem szabad kiszáradnia a gyepnek. Utána a megszokott módon folytatódhat az öntözés.

Fontos: Nem maradhatnak kitöltetlenül hézagok, mert később sokkal nehezebb lezárni őket. Reggelente vagy esténként öntözze meg a gyepet, de ne délben, erős napsütés mellett. Ha mattá és szürkészölddé válik a gyep a meggyökeresedés ideje alatt, ellenőrizni kell nedvességét, és meg kell öntözni.

Bevásárlólista

  • Gyephomok
  • Szórófejes öntöző
  • Finomra rostált zöldkomposzt

Szerszámlista

  • Kesztyű
  • Gereblye
Vissza a lap tetejére