Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Cserépbe és dézsába ültetett fűszernövények

Kräuter in Töpfen und Kübeln

A legtöbb fűszernövény cserépbe vagy ládába ültetve is nevelhető. Különösen a hidegre és a fagyra érzékeny példányok, mint például a rozmaring, a babér, az olasz szalmagyopár (curryfű) és a klasszikusnak számító bazsalikom, jobban fejlődik cserépben, mivel ősszel be lehet vinni a házba, hogy ott töltse a telet. A korianderhez és a turbolyához hasonló, rövid életű fűszernövények nevelése szintén egyszerűbb cserépben. A betakarítás befejezését követően újrakezdődhet a vetés. Az ágyás hiányos marad a betakarítást követően, a teljesen leszüretelt cserepet azonban gyorsan félre lehet tenni.

Praktikus: A cserepes és dézsás fűszernövények sokféle faj és fajta kis helyen történő termesztését teszik lehetővé.

1. Agyag vagy műanyag? 2. Szokatlan növénytartók
3. Dekorációs ötletek
Ton oder Kunststoff?

1. Agyag vagy műanyag?

A különféle növénytartók választéka rendkívül széles és tulajdonképpen szinte bármilyen anyagú edény alkalmas erre a célra. Az agyagcserép nagyon mutatós, de megvan az a hátránya, hogy hamar elpárolog a víz a porózus falakon keresztül, ami a földlabda gyorsabb kiszáradásához vezet. Ezért gyakrabban kell öntözni. Ha növénytartóról van szó, rugalmasságát tekintve egyetlen anyag sem vetekedhet a műanyaggal. A műanyag könnyű és egyszerűen kezelhető, sokféle színben és formában kapható. Az ilyen cserépbe ültetett növényt ezenkívül nem kell olyan gyakran öntözni, mint az agyagcserépbe ültetettet. Szinte mindegyik modellhez kapható hozzá illő alátét, amely az agyag növénytartókkal ellentétben tényleg vízzáró.

  • Az agyagcserepek mutatósak, de törékenyek, a belésük ültetett növényeket pedig gyakrabban kell öntözni.
  • A műanyag cserepek könnyűek és tartósak.
  • A fém inkább kaspók esetén jöhet szóba.

Ungewöhnliche Gefäße

2. Szokatlan növénytartók

A növénytartók más anyagokból is lehetnek. Képünkön fűzfavesszőkből fonott kosárba ültetett fűszernövényeket lát. Mivel a növénytartók közvetlenül a földön állnak és meglehetősen nagy méretűek, ugyanazt a célt szolgálják, mint egy kisebb magaságy. Nem kell olyan mélyre hajolni, ha be szeretné takarítani a termést.

Praktikus: Műanyag fóliával bélelve kosarakat és más, nem vízzáró tárolóedényeket is használhat növénytartóként a teraszon vagy a balkonon.

Fontos: Vegye figyelembe, hogy milyen igényeket támasztanak a különféle fűszernövények, amikor cserépbe ülteti őket. A kakukkfűnek kicsi a vízigénye, és a fűzből font kosár száraz peremrészén is jól boldogul, míg nedves belső részében erőteljesen növekszik a lestyán.

Deko-Ideen

3. Dekorációs ötletek

A fűszernövények különösen jól mutatnak régi konzerv- és sörösdobozokban vagy más edényekben. Közvetlen beléjük is ültetheti a növényeket, de akár kaspóként is használhatja őket.

Praktikus: Ha kaspóként használja az edényeket, mutatós fűszernövény-gyűjteményre tehet szert az ablakpárkányon.

A 10 legkedveltebb, cserépben nevelhető fűszernövény

1.Bazsalikom

2.Hegyi pereszlény

3.Olasz szalmagyopár

4.Turbolya

5.Koriander

6.Levendula

7.Babér8.Oreganó

9.Rozmaring

10.Kakukkfű

Vissza a lap tetejére