Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Mely fűszernövények illenek egymáshoz?

Welche Kräuter passen zueinander?

Mindegyik kertben akad egy kis hely fűszernövényeknek. Ahol nincs elég ágyás, cserépbe, balkonládába vagy dézsába ültetve cseperednek. Bárhol és bárhogy gondozza is fűszernövényeit, a hangsúly a megfelelő termőhelyen van. Ugyanis mindegyik fűszernövény sajátos igényeket támaszt.

Némelyik a napos, száraz helyet kedveli, míg mások inkább nedves talajban érzik jól magukat, és még az árnyékot is tűrik valamennyire. A hosszú és bőséges terméshozam érdekében célszerű csak olyan fűszernövényeket együtt nevelni, amelyek igényei azonosak.

Praktikus: A legtöbb fűszernövénynek kicsi a helyigénye, ezért kis területen sokféle faj termesztésére van lehetőség.

1. Konyhai fűszernövények 2. Mediterrán fűszernövények
3. Fűszerspirál
Küchenkräuter

1. Konyhai fűszernövények

A jellegzetes konyhai fűszernövények, mint a petrezselyem, a metélőhagyma, a kapor, a turbolya, a koriander, a lestyán és a levélzeller, az egyenletesen nedves talajt és a napos vagy félárnyékos helyet kedvelik. Kiválóan illenek egymáshoz.

A menta és a mézfű burjánzásra hajlamos, mert számos tarackot hajt. A legjobb ha cserépbe ültetve próbálja kordában tartani őket.

Praktikus: Ha több példányt ültet mindegyik növényből, folyamatosan lesz termés, a növényeknek pedig elég idejük marad a regenerálódásra.

Fontos: A lestyán erőteljesen növekszik, ha jól érzi magát, és hamar árnyékot vet szomszédaira. Hagyjon neki elegendő helyet az ágyásban (legalább ¼ m2).

Mediterrane Kräuter

2. Mediterrán fűszernövények

A jellegzetes konyhai fűszernövények, mint a petrezselyem, a metélőhagyma, a kapor, a turbolya, a koriander, a lestyán és a levélzeller, az egyenletesen nedves talajt és a napos vagy félárnyékos helyet kedvelik. Kiválóan illenek egymáshoz.A menta és a mézfű burjánzásra hajlamos, mert számos tarackot hajt. A legjobb ha cserépbe ültetve próbálja kordában tartani őket.

Praktikus: Ha több példányt ültet mindegyik növényből, folyamatosan lesz termés, a növényeknek pedig elég idejük marad a regenerálódásra.

Fontos: A lestyán erőteljesen növekszik, ha jól érzi magát, és hamar árnyékot vet szomszédaira. Hagyjon neki elegendő helyet az ágyásban (legalább ¼ m2).

Kräuterspirale

3. Fűszerspirál

Ha fűszerspirált készít, a lehető legkisebb helyen is lehetősége nyílik különböző igényeket támasztó fűszernövények sokaságának termesztésére. A meditterán fűszernövények kerülnek a spirál felső, száraz részébe, amely a kövek révén gyorsan felmelegszik és sokáig meleg marad. Minél lejjebb jutunk, annál nedvesebb a talaj is. A spirál legalján teremnek a konyhai fűszernövények.

Sok fűszernövény kis helyen is elfér.

Fontos: Óvatosan, de stabilan rögzítse a köveket, hogy ne csússzanak le heves eső hatására.

Vissza a lap tetejére