Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Tószűrő berendezések

Teichfilteranlage

Akkor a legszebb a kerti tó, ha kristálytiszta a vize. Hogy ez így is maradjon, tőszűrő berendezések biztosítják a tóvíz áttekinthetőségét és tisztaságát. Így nem csak Ön leli örömét benne, hanem a tó különféle lakói is. A tószűrő berendezés az időjárási viszonyoktól függetenül használható, de jellemzően az április és október közötti időszakban üzemel.

1. Telepítés 2. Az üzembe helyezés előtti teendők
3. Üzembe helyezés 4. Szűrőberendezés
5. UVC víztisztító 6. Tószivattyú
Installation

1. Telepítés

A berendezés telepítése érdekében először csavarozza rá a csőtoldatokat az UVC víztisztítóra és a szivattyúra. Utána kösse össze a szivattyút és a szűrőt/UVC víztisztítót a készletben található spiráltömlővel.
Most már beteheti a szivattyút a tóba. Még alaposabban tisztítja meg a vizet, ha valamilyen magaslaton áll, és így fel tudja szívni a tó középső rétegeiben lerakódott szennyeződéseket is.
A tószűrőt a tón kívül, lehetőleg vízszintes helyzetben kell felállítani, hogy magától folyjon vissza a tóba, és ne rekedjen meg a víz. A nyomásszűrőt oldalt a tó mentén, vízszint alatt is a földbe áshatja.

A megszűrt víz például patakok vagy forráskövek vízellátására használható.

Vor der Inbetriebnahme

2. Az üzembe helyezés előtti teendők

Ne cserélje le teljesen a tó vizét. Távolítsa el az elhervadt vagy elhalt növényeket, és ültessen újakat. Csak akkor tud kialakulni a biológiai egyensúly, ha a tó legalább 30%-ban be van népesítve növényekkel. Szívja fel a tófenék alján télen lerakódott iszapréteget.
Ebben nagy segítséget nyújtanak a HEISSNER iszapszívói/tóporszívói. Győződjön meg róla, hogy a tó méretéhez igazodik a szűrőberendezés. Ellenőrizze, hogy működik-e a szivattyú és az UVC tisztító.

Inbetriebnahme

3. Üzembe helyezés

Kapcsolja be a szivattyút és az UVC víztisztítót.
A lehető legjobb eredmény érdekében célszerű naponta 24 órán keresztül működtetni a szivattyút.
Az UVC víztisztító nappal csak órás gyakorisággal működjön, éjjel pedig legyen kikapcsolva. A működés ideje itt attól függ, hogy mennyire zavaros a víz:
Rendkívül erős mértékben zavaros (átláthatatlan) = napi 12 óra
Erős mértékben zavaros (csak pár centiméternyire látható át) = napi 8 óra
Enyhén zavaros (kb. 50 cm-es rétegben) = napi 4 óra

Filteranlage

4. Szűrőberendezés

 • Csak szemmel jól látható szennyeződések esetén tisztítsa meg a szűrőszivacsokat. Ha szükségessé válik a tisztítás, tóvízzel megtöltött vödörben, nagyjából öblítse ki a szivacsokat – csak így biztosítható, hogy a pozitív mikroorganizmusok a szűrőanyagban maradnak.
 • Ha lehet, a biogólyókat ne tisztítsa meg!
 • A szennyezettség mértékétől függően (nagyjából havonta egyszer) öblítse le a szűrő alján lerakódott szennyeződéseket. Moduláris felépítésű szűrőknél egyszerűen csak fel kell nyitni a szűró alján található zárófedelet és kerti tömlővel ki kell öblíteni belőle a szennyeződéseket. Szűrőberendezéseknél viszont először a szűrőanyagot kell eltávolítani.
 • Télre vegye ki a szűrőberendezésből, majd a tisztítást követően fagymentes helyen tárolja az összes szűrőanyagot. A szűrődoboz nyugodtan kint maradhat télre, ha teljesen vízmentes.

UVC-Klärer

5. UVC víztisztító

 • A legjobb, ha minden egyes szezont követően kicseréli az UVC lámpát, hogy maximális legyen az algák és csírák ellen bevetett UV energia.
 • Az elfeketedések eltávolítása érdekében évente egyszer, puha ronggyal tisztítsa meg az üvegbúrát.
 • A HEISSNER UVC víztisztítóinak burkolatán egy zöld és egy piros kontroll-lámpa található. Ha nem világítanak, ellenőrizze, hogy rendesen be van-e dugva a lámpa, illetve megfelelően be van-e csavarozva a fedél.
 • Mivel a HEISSNER UVC tisztítói fröccsenő víz elleni védelemmel is rendelkeznek, a víztisztító heves esőzés esetén is teljesen jól szigetel.
 • A teljes UVC víztisztító nyugodtan kint maradhat télre. Csupán a lámpát vegye ki a foglalatból és csak a következő szezon elején tegye vissza.

Teichpumpe

6. Tószivattyú

 • A szűrőhöz kapható tószivattyú viszonylag kevés karbantartást igényel. Csak a szivattyú burkolatából kell időnként eltávolítani a koszszemcséket.
 • A szivattyú térfogatáramának csökkenése esetén cserélje ki esetleg a szárnykereket. Pótalkatrészeket webáruházunkban, a www.heissner.de oldalon tud rendelni.
 • Figyelem: Biztonsági okokból ne rövidítse le a kábelt. Ellenkező esetben a jótállás is érvényét vesztené.
 • Ha 80 cm-nél nem mélyebb a tó, ki kell venni a szivattyút és egy vödör vízben, fagyvédett helyen (garázsban, pincében stb.) kell tárolni. Ha HEISSNER ECO típusú szűrőszivattyúval rendelkezik, az a tó mélységétől függetlenül - 20 °C-os hőmérsékletig a tóban maradhat télre.

Vissza a lap tetejére