Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Medenceápolás

Poolpflege-Berater

Nyaranta a medence az önfeledt szórakozás színhelye. Hogy ez így is maradjon, Ön pedig bármikor belevethesse magát a hűsítő habokba, ha melegre fordul az idő, érdemes rendszeresen tisztítani a vizet. Kisokosunk megismerteti négy olyan eljárással, amelynek köszönhetően tisztán tudja tartani medencéjét.

1. A klóros eljárás 2. A Care-eljárás
3. A hidrogéneseljárás 4. Az oxigéneseljárás
5. Tippek és trükkök 6. Ötlet: medencetakarás
Die Chlor-Methode

1. A klóros eljárás

A jó vízminőség alfája és ómegája a rendszeres medenceápolás. A víz ápolásának leggyakoribb módja a klóros eljárás. A medence feltöltése után egy granulátum segítségével 7,2-7,6-ra állítjuk be a víz pH-értékét. Ezen túlmenően egy hatását hosszú távon kifejtő klórtabletta gondoskodik az úszómedence vizének folyamatos klórellátásáról és csíramentesítéséről. Célszerű úgynevezett „klórstabilizátort“ hozzáadni, hogy ne fogyjon el túl gyorsan a klór a nyári időszak alatt.

Tipp

Mérje meg hetente a klórkoncentrációt és a pH-értéket! Az optimálisan beállított klórkoncentráció 0,6 és 1,0 mg/l között van, az ideális pH-érték pedig 7,2 és 7,6 mg/l között.

Die Care-Methode

2. A Care-eljárás

Csak homokszűrő berendezéssel felszerelt medencék esetén alkalmazható! A medence újratöltése után granulátum segítségével állítsa be 7,2-7,6-ra a medencevíz pH-értékét. Utána tegyen egy tablettát a felszíntisztító kosarába, majd a szűrőberendezés működése közben mérje be a multifunkciós folyadék ¼-ét a felszíntisztítóba. Hetente egyszer ismételje meg a kezelést, 14 naponta pedig állítsa be újra a pH-értéket.

Die Wasserstoff-Methode

3. A hidrogéneseljárás

A medence újratöltése után granulátum segítségével állítsa be a víz pH-értékét 7,0 és 7,3 közé. A befúvószemen keresztül adagolja a medencébe az algásodásgátló szert, és hagyja 24 órán keresztül működésben a szűrőberendezést! Működő szűrőberendezés mellett adagoljon a vízbe fertőtlenítőszert, majd működtesse ismét 24 órán keresztül a szűrőberendezést!

Die Sauerstoff-Methode

4. Az oxigéneseljárás

A medence újratöltése után granulátum segítségével állítsa be a víz pH-értékét 7,0-7,3-ra, majd tegyen oxigéntablettát az úszó tisztítószer-adagolóba. Oldja fel egy vödörben vízben az oxigénaktiválót, majd adja hozzá ezt az oldatot a medence vizéhez. Az oxigénaktiváló aktiválja az oxigéntabletták fertőtlenítő hatását és megakadályozza a járulékos algaképződést.

5. Tippek és trükkök

Zöld a medence vize?

Lehetséges kiváltó okai: a szűrő működési rendellenessége vagy túl sok szerves szennyeződés.
Megoldás: alaposan öblítse vissza a szűrőberendezést! Állítsa be a pH-értéket 7,2-7,6-ra! Klóros eljárás alkalmazása esetén hajtson végre lökésszerű klórozást! Utána medencefenék-szivattyúkefével szivattyúzza fel a medence aljáról az elpusztult és lesüllyedt algákat! Végül még egyszer öblítse át a szűrőberendezést és töltse fel a medencét friss vízzel!

Zavaros vagy opálos a medence vize?

Lehetséges kiváltó okai: rosszul beállított pH-érték, mészkicsapódások vagy finom szemcséjű lebegőanyagok a vízben. Megoldás: öblítse vissza alaposan a szűrőberendezést! Állítsa be a pH-értéket mínusz- vagy pluszgranulátummal 7,2-7,6-ra! Ezt követően használjon pelyhesítőszert és 5-6 órán át működtesse a szűrőberendezést, majd többször öblítse vissza! Betétes szűrőberendezés esetén cserélje ki feltétlenül a szűrőbetétet!

Barna a medence vize?

Lehetséges kiváltó okai: vaslerakódások a medence vizében.
Megoldás: öblítse vissza alaposan a szűrőberendezést! Állítsa be a pH-értéket mínusz- vagy pluszgranulátummal 7,2-7,6-ra! Adagoljon pelyhesítőszert a medence vizéhez és a szűrőberendezést erőteljesen öblítse vissza! Végül tegyen folyékony vaseltávolító szert a medencében!

Bőr- és szemirritáció?

Lehetséges kiváltó okai: rosszul beállított pH-érték, túl magas klórkoncentráció.
Megoldás: öblítse vissza alaposan a szűrőberendezést! Állítsa be a pH-értéket mínusz- vagy pluszgranulátummal 7,2-7,6-ra! Ezenkívül ellenőrizze a klórkoncentrációt, és ha túl nagy, töltse fel a medencét friss vízzel, vagy távolítsa el a hatását hosszú távon kifejtő tablettát tartalmazó, úszó tisztítószer-adagolót a vízből, amíg be nem áll 0,6 és 1,0 közé a klórkoncentráció!

Poolabdeckung

6. Ötlet: medencetakarás

A legtöbb medencéhez már kapható a célnak tökéletesen megfelelő medencetakaró vagy tető, amelynek beszerzése minden szempontból kifizetődő megoldás. 
A medence lefedése céljából használt takaró vagy tető nem csak a szennyeződések ellen nyújt védelmet, megkímélve Önt ezzel a gyakori tisztítástól, hanem megakadályozza a víz elpárolgását, és segít megtartani, illetve növelni hőmérsékletét is.

Vissza a lap tetejére