Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Medenceépítés

Pool anlegen

Aki saját medencéről álmodik és elég hellyel rendelkezik kertjében, most megvalósíthatja ezt az álmát. Útmutatónk lépésről lépésre ismerteti a munka menetét és elárulja, mire kell ügyelnie.

1 - Lépésről lépésre
Vorbereitungen

Lépés 1 - Előkészítés

Egy rutinos hobbi barkácsnak nem is olyan nagy falat a saját medence felépítése. A területnek, amelyen fel szeretné építeni a medencét, nem csak kellően nagynak, hanem egyenletesnek kell lennie. Ha szükséges, el kell egyengetnie, vagy fel kell töltenie és be kell tömörítenie a talajt. Az alapterület kiszámításakor kérjük, vegye figyelembe, hogy a medencéhez szükség van egy szűrőrendszerre, és minden oldalról megközelíthetőnek kell lennie, beleértve a létra helyét is. Acélrudakkal jelölje ki a medence méreteit.

Boden ausheben

Lépés 2 - A föld kiemelése

A föld kiemelésével megbízhat egy építési vállalkozót, vagy kikölcsönözhet egy mini kotrógépet is, amellyel gyorsan ki tudja emelni a földet. Fontos: az ásás mélységénél vegye figyelembe, hogy a medence később nem nyúlhat 50 cm-nél magasabban a terület felszíne fölé, különben statikai számításokat igényelnek a falak. A későbbi feltöltésig gondoskodjon a lehullott föld ideiglenes tárolásáról, a maradékot pedig csak utána távolítsa el.

Bodenplatte anfertigen

Lépés 3 - A talplemez elkészítése

A mintegy 20-30 cm vastag talplemez zsaluzása érdekében állítson fel körben építési pallókat, amelyek különös gondossággal igazítandók ki, illetve rögzítendők – a beton rendkívül erőteljes nyomást fejt ki! Ezekre a pallókra tűzze rá az építési fóliát, amely később biztosítja a beton altalajból felszálló víz elleni védelmét. Miután kiterítette az acélhálókat a távtartókra, betonozza ki a talplemezt és alaposan tömörítse be a betont. Ha a medence mérete elér egy bizonyos nagyságot, vegye igénybe szakemberek segítségét, akik magukkal viszik a szükséges betonszivattyút és a vibrátort.

Beton einfüllen

Lépés 4 - Beton betöltése

Most már megtörtént a beton betöltése, betömörítése és felületes elsimítása. A ráterített építési fólia megkíméli a betont a túl gyors kiszáradástól és az esőtől. Hagyja pár napig megkötni a betont.

Beckenwand errichten

Lépés 5 - A medencefal elkészítése

Aki nem acélkádból álló medencét szeretne, saját kezűleg is elkészítheti a medence falait. A tápvezetékek és a vízelvezető csövek helye később egyszerűen, de pontosan kifúrható, illetve bevágható, ezért folyamatosan rakhatja egymásra a téglékat. Minden harmadik sorba falazzon közbülső abroncsvasként U alakú téglát, amelyet betonnal töltsön ki.

Innenwände verputzen

Lépés 6 - A belső falak vakolása

A belső falak vakolásához célszerű mész-cement habarcsot használni, mert az tulajdonképpen vízálló. Előtte 150 cm-es távolságban gyorscementtel rögzítse a 10 mm vastag gyorsvakoló profilokat, hogy utána vakolókanállal fel tudja hordani és két-két profil között simítóéccel el tudja simítani a vakolatot.

Außenwände verputzen

Lépés 7 - A külső falak vakolása

A külső falakra is mész-cement vakolatot hordjon fel. Ha megkötött a vakolatréteg, jöhet a vastag bitumenbevonattal történő szigetelés. Ennek a felhordása is kanállal és simítóval történik. A talajból felszálló vízzel szemben nyújt védelmet a falszerkezetnek.

Folie anbringen

Lépés 8 - Fólia elhelyezése

A medence minden külső oldalára tegyen drénlemezt, amely védi a bitumenszigetelést a kövek vagy hasonló külső behatások okozta mechanikai sérülésketől.

Die Installation

Lépés 9 - Vízvezeték-szerelés

A bejövő és a kimenő vízvezetékcsöveket egymáshoz ragasztjuk a csőösszekötő idomban. A medence falán történő rögzítésükhöz tiplivel rögzítse a gumis csőbilincseket. A menetes kötésű csővezetékek meneteit teflonszalaggal vagy kenderrel szigetelje.

Erde auffüllen

Lépés 10 - Föld feltöltése

Mielőtt a vízvezeték-szerelést követően újra feltöltené a medencegödröt, először minden oldalról kb. 10 cm-es átfedéssel hordjon be homokot vagy finom szemcséjű kavicsot a csövek nyomvonala mentén. Ez megakadályozza, hogy éles kövek belenyomódjanak a csövekbe. Ezt követően 30-40 cm-es rétegekben hordja be a földet, majd rétegenként tömörítse be kézi döngölővel.

Pool mit Folie auskleiden

Lépés 11 - A medence fóliával történő burkolása

A fólia elhelyezése előtt távolítsa el a medence alján található szennyeződéseket és köveket. Utána burkolja vlies takaróval, és csak azt kövesse a fólia elhelyezése. A fólia méretre vágása különös gondossággal történjen: minél kevesebb az illesztési felület és az ütköző, annál kevesebb a teendő az azt követő szigetelésnél. Az utóbbira forró levegős hegesztő segítségével kerül sor, amely szinte folyóssá teszi a fóliát. Ha kihűlt, a fólia illesztései elválaszthatatlanul összeforrnak.

Wasser einfüllen

Lépés 12 - Víz betöltése

A fólia varratainak alapos szemrevételezését követően fokozatosan engedje a medencébe a vizet. Figyelje meg, hogy van-e olyan hely, ahol buborékok képződnek, vagy hogy elszivárog-e éjjel a víz. Ha igen, ki kell szivattyúzni a vizet és be kell tömíteni a szivárgó rést.

Der fertige Pool

Lépés 13 - Az elkészült medence

Akkor lesz tökéletes a medence, ha a körülötte lévő részt lapokkal burkolja. Kérjük, vegye figyelembe, hogy más méretű és formájú burkolólapok, valamint más külső adottságok esetén további munkálatokra és esetleg más anyagokra van szükség.

Vissza a lap tetejére