Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

„Tuba” gyermekfotel

Kindersessel „Tuba“

A BreadedEscalope („bécsi szelet” angolul) nevű bécsi tervezőiroda az iránti szenvedélye, hogy minimális változtatások mellett új funkcióval ruházzon fel teljesen hétköznapi tárgyakat, újra meg újra lenyűgöz bennünket. Az OBI felkérésére a három „bécsi szelet”, Martin Schnabl, Michael Tatschl és Sascha Mikel a fenti alapelv alapján kidolgozta az első olyan ötletet, amely alapján más célra lehet valami egészen újat alkotni : így született meg a Tuba gyermekfotel. A Tuba szaniter helyiségekben használt, hagyományos vízvezetékcsövekből áll, amelyek egymáshoz illesztve stabil vázszerkezetet eredményeznek. A műanyag zsinegből készült fonat pedig szerves anyagú ülőfelületet és kényelmes háttámlát alkot. A Tuba pár lépésben, saját kezűleg is elkészíthető.

1 - Útmutató 2 - Bevásárlólista
3 - Szerszámlista
Kindersessel Schritt 1

Lépés 1 - Szétfűrészelés

Vegye elő a rókafarkú vagy a vasfűrészt, és vágja le az 1500 mm-es HTEM csőről a karmantyút, mert arra nem lesz szükség. Utána vágja a fűrésszel 4 egyenlő, egyenként 350 mm hosszú darabra a csövet.

Kindersessel Schritt 2

Lépés 2 - Összeszerelés

Tuba ist symmetrisch aufgebaut. Stecken Sie die einzelnen Rohrstücke nach der im Bild gezeigten Farbcodierung zu zwei A Tuba felépítése szimmetrikus. Az ábrán látható színmegjelölés alapján illessze úgy egymáshoz az egyes csődarabokat, hogy két azonos felépítésű felet kapjon. Utána a 4 csatlakozócső segítségével kösse össze a két felet, hogy egészet kapjon. Közben ügyeljen a 87°-os ívidomok megfelelő irányára.

Kindersessel Schritt 3

Lépés 3 - Befejezés

Csomózza meg a kötél egyik végét bal oldalon, az ülőfelület hátsó keresztmerevítőjén. Onnan húzza felfelé a kötelet, amíg el nem éri a háttámla felső keresztmerevítőjét. Hátulról előre haladva vezesse át a kötelet ezen a rúdon. Most megint húzza lefelé a kötelet, amíg el nem éri az ülőfelület hátsó keresztmerevítőjének hátoldalát. Onnan továbbhaladva jusson el az ülőfelület elülső keresztmerevítőjéhez, amely köré felülről lefelé haladva tekerje a kötelet. Ezt követően a csomótól jobbra, pár centiméterrel arrébb vezesse át a kötelet az ülőfelület hátsó keresztmerevítőjén, majd hátulról előre haladva vezesse át a háttámla felső keresztmerevítőjén – ahogy először. Ismételje meg többször ezt a lépéssort, amíg a kötél végével el nem éri az ülőfelület és a támla jobb oldalát (kb. 10 kör). Csomózza meg a kötelet, majd ollóval vágja le a megmaradt anyagot. Az ollóval vágja két egyenlő hosszúságú részre a másik kötelet. Az egyik felével kell elkészíteni az ülőfelület fonatát, a másikkal pedig a háttámláét. Ennek érdekében csomózza a kötél végét a karfa bal hátsó oldalához, majd a már kifeszített zsinórokon vezesse át a kötelet a másik oldalra, felváltva, föl-le, le-föl haladva. Ott a szálak haladásának legutóbbi irányával (fel vagy le) megegyező irányban tekerje a kötelet a másik karfa köré, majd megint haladjon visszafelé. Akkor kész az ülőfelület, ha körülbelül 15 kör után elérte annak elülső részét. Ott ismét csomózza meg a kötelet. A háttámlánál ugyanígy, föntről lefelé haladva járjon el. Ha elérte a támla felső részét, a fennmaradó zsinór fűzésénél először felülről lefelé haladjon, hogy oldalról határolja a támlát, majd még egyszer, utoljára keresztben, és végül lentről felfelé, mielőtt újra megcsomózná a végét. A kötél fennmaradó részével átlósan kösse össze a fotel 4 lábát picivel a 87°-os HAT elágazóidomok felett. Csomózza meg a kötélvégeket az átlók metszéspontjánál. 

Tipp:

A többcélú kötelet úgy tudja a legegyszerűbben megcsomózni, ha összefonja a kötélszálakat, majd öngyújtóval megolvasztja a végüket.

Bevásárlólista

  • 2 db 15°-os HTB ívidom
  • 4 db HAT cső, 150 mm
  • 10 db 87°-os HAT elágazóidom
  • 1 db DIN 4102 HTEM cső, Ø 50 mm, 1500 mm
  • 6 db HAT cső, 250 mm
  • 6 db 87°-os HAT ívidom
  • 2 db 20 m-es LUX többcélú kötél, 6 mm

Szerszámlista

  • Rókafarkú vagy vasfűrész
Vissza a lap tetejére