Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

„Pin-Up“, a faliújság

Pinnwand „Pin-Up“
A Pin-Up erős: magától, saját feszítőerejét kihasználva tartja meg a falon a ráaggatott dolgokat; nem csak cédulákat, képeslapokat vagy jegyzeteket, hanem egész könyveket, újságokat vagy akár ruhadarabokat. Mindennek akad hely, mégpedig gyorsan, áttekinthetően, rendezetten. Az ötlet a BreadedEscalope nevű bécsi tervezőirodától származik, amely az OBI felkérésére hétköznapi tárgyakból alkot olyasvalamit, ami nem a megszokott célra lesz használatos, de otthon is elkészíthető. Ezúttal látszólag jelentéktelen, egyszerű farudakból és –golyókból szerkesztettek kifinomultnak tűnő faliújságot, amely többfunkciós és variálható. Igény szerint 3, 6 vagy akár több rudat is megtart – az Ön által választott színű – kereszttartó.
1 - Útmutató 2 - Bevásárlólista
3 - Szerszámlista
Pinnwand Schritt 1

Lépés 1 - Előkészítés

A Pin-Up többféle méretben is elkészíthető. Az itt ismertett változat 6 rúdból áll. Fogjon fűrészt, majd rövidítse le 51 cm hosszúságúra a fagerendát. Egyik hosszanti oldalán jelölje be a domborlécekhez szükséges hat lyuk helyét. Ez a hat lyuk a gerenda hosszanti oldalán, egy sorban, középpontosan, 1,5 cm-es magasságban helyezkedik el. A lyukak egymás közötti távolsága 9 cm; az oldalélektől való távolság jobb és bal oldalon egyaránt 3-3 cm. Pillanatszorítóval rögzítse a fagerendát valamilyen munkaalátétre. Állványos, illetve kézi fúrógéppel (14 mm-es fafúró) fúrja ki a 6 lyuk helyét. Oldja ki a pillanatszorítót, majd fektesse a gerendát a homlokoldalára. Itt jelölje be a fali csavarkötéshez szükséges két lyuk helyét. Ezek a lyukak szintén középpontosan, a jobb és a bal oldalszéltől 7,5-7,5 cm-es távolságban helyezkednek el. Fogja a kézi fúrógépet (3-4 mm-es fafúró) és fúrja át a gerendát a két megjelölt helyen. Vegye a kezébe a fagerendát, majd csiszolóvászonnal csiszolja meg a lyukakat, hogy megszűnjenek az egyenetlenségek és lehulljon a faforgács.

Barkácsútmutató letöltése

 

Tipp:

Tegyen kreppszalagot a gerenda alá, hogy fúráskor ne szakadjon fel a lyukak alsó része. Ha nem akarja, hogy olyan feltűnő legyen a kereszttartó homlokoldalán található két csavar, 10 mm-es fafúróval besüllyesztheti a fagerendába a két lyukat.

Pinnwand Schritt 2

Lépés 2 - Összeszerelés

Fogja be satuba vagy pillanatszorítóval rögzítse az egyik nyersfagolyót. Fogja a kézi fúrógépet (14 mm-es fémfúró), majd körülbelül a feléig fúrjon lyukat a golyóba. Ismételje meg ezt a lépést a fennmaradó 11 golyó esetében is. Tegye a földre az előkészített fagarendát úgy, hogy homlokoldala felfelé nézzen. Dugja a hat domborlécet a fagerendára előre felfúrt lyukakba. Faragasztóval ragassza a nagyobb nyersfagolyókat a domborlécek felső, a kisebbeket pedig az alsó végére. Hagyja, hogy megszáradjon a Pin-Up.

Tipp:
PA Pin-Up nem ijed meg az erőteljes színektől. A legjobb, ha saját ízlése szerinti színben, különféle lakkot szór az egyes alkotóelemekre. Felszerelését követően a fali csavarokat is „teljesen eltüntetheti” ezzel a festékkel.
Pinnwand Schritt 3

Lépés 3 - Befejezés

Jelölje be a falon, hogy hova kerüljön a Pin-Up. A két lyuknak egyenes vonalban, egymástól 36 cm-es távolságban kell elhelyezkednie. Kézi fúrógéppel (8 mm-es fúró a fal tulajdonságaitól függően), a tiplihossznak megfelelően fúrja ki a a tiplikhez szükséges lyukakat, majd tegye beléjük a tipliket. Ezután hívjon segítségül valakit: az egyik fél a megfelelő magasságban a falhoz illeszti a faliújságot, míg a másik a csavarbehajtó (csavarbit) és a csavarok segítségével rögzíti a falon. Kész!

Tipp:

A rudak óvatos föl-le tologatásával egyenként tudja variálni magasságukat. Ezáltal egyben az alsó és a felső rész közötti szorítófeszültséget is szabályozhatja.

Bevásárlólista

 • 6 nyersfagolyó, Ø 45 mm
 • 6 nyersfagolyó, Ø 30 mm
 • 1 fagerenda, 1 m hosszú, 300 x 300 mm, lucfenyő
 • 6 sima domborléc, Ø 14 mm, 1000 mm, bükk
 • 2 tipli a fal tulajdonságaitól függően, Ø 8 mm
 • 2 faforgácslap-csavar, 4x80 mm

Szerszámlista

 • Fűrész
 • Pillanatszorító vagy satu
 • fúrógép
 • Fafúró, 14 mm és 3-4 mm
 • Fémfúró, 14 mm
 • A fal tulajdonságaihoz igazodó falfúró, 8 mm
 • Akkus csavarbehajtó csavarbittel
 • Finom csiszolóvászon
 • Faragasztó
Vissza a lap tetejére