Lakk és lazúr felvitele

Lackieren & lasieren

A kezeletlen fa védelme érdekében célszerű lakkot vagy lazúrt használni. Ha azt szeretné, hogy a fakezelést követően is látható maradjon a fa jellegzetes erezete, lazúrral vonja be, mert abban kevesebb a pigment, mint a lakkban. A lazúr tartós felületkezelést biztosít, de nem fedi be teljesen az anyagot, látható marad a fa. A lakk ellenben fed és véd egyben.

A különféle színek általában „matt” és „fényes” változatban is kaphatók. Ezenkívül vannak pigmentet nem tartalmazó, úgynevezett színtelen lakkok, valamint különféle hatást előidéző lakkok, amelyek szemszög és megvilágítás függvényében változtatják színüket.

1. Új életre kel a fa 2. Megújult beltéri ajtók
Holz neu beleben

1. Új életre kel a fa

A fa természetes és egészséges építőanyag, amely különösen kültéren igényel sok törődést, hogy tartós és mutatós maradjon.

Innentüren in neuem Glanz

2. Megújult beltéri ajtók

A korossá vált tömörfa ajtókat gyerekjáték lelakkozni. Ne ódzkodjon a kazettás ajtóktól! A manapság kapható korszerű lakkokkal és a megfelelő módszerrel nagyon szépen fel lehet újítani ezeket az elemeket.

Tipp:

A felhasználás területétől függően speciális lakkok és lazúrok is kaphatók (pl. ablakokhoz vagy fűtőtestekhez, bel- és kültérre). Az úgynevezett 2 az 1-ben lakkok pedig egyszerre alapoznak és fednek, lerövidítve ezzel a munka menetét. 

Vissza a lap tetejére