Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Szobanövények

Zimmerpflanzen

A növények jót tesznek a helyiségnek: a zöld szín pozitív érzést kelt bennünk. Emellett a növények növelik a levegő páratartalmát, oxigént termelnek és lebontják a káros anyagokat. Minden növénynek megvan az erőssége, így például a páfrány számít a legjobb bioméregtelenítőnek (formaldehid ellen), a szobai futóka pedig egyike azon kevés növényeknek, amelyek lebontják a nikotint. Ezen a helyen tájékozódhat arról, hogyan teremthet otthonában zöld oázist és kellemes klímát.

1. Egészséges, párás levegő 2. A károsanyaggyilkos
3. Szereti a virágokat? 4. A „jó érzék” megtanulható. Az OBI segít Önnek!
5. A megfelelő hely igen fontos – Amitől jól érzik magukat a növények 6. Öntözés – Az egészséges víz
7. Növényi kórképek – Mik lehetnek az okok?
Luftfeuchtigkeit

1. Egészséges, párás levegő

Kapar és száraz a torka, szeme egész télen érzékeny? Többnyire a helyiség száraz levegője a felelős ezért. A szobanövények segítséget nyújtanak: nagymértékű párologtatásukkal növelik a levegő páratartalmát. A száj és az orr fellélegezhet, csökken a megfázás veszélye, a bőr frissebb lesz, és fiatalabbnak tűnik!

Schadstoff-Killer

2. A károsanyaggyilkos

Tudományos felismerések szerint a szobanövények jelentősen csökkentik a levegő károsanyag-koncentrációját. A károsanyag-terhelés a rossz szellőzésű helyiségekben különösen nagy. Zárt helyiségekben a levegő oxigéntartalmát egy klímaberendezés vagy a sok benntartózkodó személy is gyorsan az egészségtelen szintre csökkenti.

Tipp

A növények egyfajta légzőszervként működnek: nemcsak oxigénellátásunkról gondoskodnak, hanem egyúttal kiszűrik a levegőben lévő káros anyagokat is.

Sie lieben Blüten?

3. Szereti a virágokat?

Az alábbi virágos növények kiváló károsanyag-megsemmisítők és levegőpárásítók:

  • Krizantém: sok virága van, a kártevője kevés. Helye: napos, világos.
  • Gerbera: virágai különböző színűek, könnyen gondozható. Helye: napos, világos.
  • Lepkeorchidea: elegáns virágok. Hatékony a mérgező xilol ellen (PCs-ből). Helye: a félárnyékot kedveli.
  • Karácsonyi/húsvéti kaktusz: pompás virágok jellemzik, gyorsan növekszik. Helye: a világosságot szereti.

grüner Daumen

4. A „jó érzék” megtanulható. Az OBI segít Önnek!

Nem mindenki született kertésznek. Az egyes növények különböző elhelyezést és speciális ápolást igényelnek. A legkedveltebb szobanövényekről szerzett némi alaptudással és az OBI-szakértők ápolási tanácsaival azonban pótolható ez a hiányosság. Annak érdekében, hogy növényeinek hosszú ideig örülhessen, a következőkben fontos növényápolási tanácsokkal látjuk el, illetve a figyelmébe ajánljuk a növénybetegségek tüneteinek listáját és a velük szembeni védekezés módjait.

richtiger Standort

5. A megfelelő hely igen fontos – Amitől jól érzik magukat a növények

Nem minden növény viseli el a sötét helyet. A páfrányok kevés fénnyel is beérik, azonban jelentős páratartalomra van szükségük, ezért az elhelyezésük a fürdőszobában ideális. A félárnyékos helyet az olyan levéldísznövények kedvelik, mint pl. a csokros inda, a szobai futóka vagy a dracéna. A világosabb helyeket a szobafikusz és a yucca éppen úgy szeretik, mint a virágos növények. Ezeknek alapvetően nagyobb a fényigényük, mint a levéldísznövényeknek. Az erős napsütést csak az olyan sivatagi növények viselik el, mint például a kaktuszok és néhány pálmafajta. Ezek a növények még azt sem veszik Öntől rossz néven, ha az öntözésről olykor elfeledkezik.

giessen und brausen

6. Öntözés – Az egészséges víz

Ne öntse ki az állott esővizet. A növényei számára az még kitűnően használható öntözővíz. Az esővízben megtalálhatók olyan ásványi anyagok, mint pl. a kálium, a magnézium, illetve nyomelemek, mint például a vas, és ezek nem csak Önnek tesznek jót, hanem növényeinek is! A legtöbb szobanövény örömmel fogad egy-egy alkalmi langyos tusoltatást. A levéldísznövények, mint a fikuszok, a pálmák vagy a páfrányok fürdőkádban való tusoltatásával a növényt megszabadítja a portól és ez olyan hatással van a növényre, mint egy igazi wellness-kúra.

Krankheitsbilder

7. Növényi kórképek – Mik lehetnek az okok?

  • Sárguló levélcsúcsok vagy a levelek lehullása: gyakran a túl hűvös hely okozza.
  • Barna foltok a leveleken, sárga vagy lehulló levelek: az öntözés jelentős mértékben kevesebb lett, a növény túl száraz helyen van
  • A fiatal levelek nem nyílnak ki megfelelően, elnyomorodnak vagy lehullanak: itt levélatka garázdálkodhat, a növényt feltétlenül szárazabban kell tartani
  • A levélcsúcsokon barna vagy fekete foltok láthatók: a növény túl száraz levegőn van
  • A növény kontrollálatlanul elveszíti a leveleket: gyakran ez annak a jele hogy a növény vízben áll

Vissza a lap tetejére