Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Energiatakarékos izzók

Energiesparlampen-Berater

Az energiatakarékos izzókkal egyszerűen spórolhatunk az árammal. Azonos fényerejű megvilágításnál jelentősen kevesebb áramot használnak fel, mint a hagyományos villanykörték – némelyek akár 80%-kal. Emellett egy 20 Wattos energiatakarékos izzó élettartama kb. 10.000 óra, a 100 Wattos villanykörte 1.000 órájához képest. Így nem csak a villanyszámlánkat csökkentik, hanem hosszú távon a beszerzésük is megtérül.

1. Hány Watt? 2. Forma
3. Csőforma 4. Spirál
5. Reflektor 6. További formák
7. A fényszín 8. Extra - meleg fehér
9. Semleges fehér 10. Természetes fehér
Wie viel Watt?

1. Hány Watt?

A 100 Wattos villanykörte fényerősségét már egy 20 Wattos energiatakarékos izzóval elérheti, egy 60 Wattos körtéét pedig egy 11 Wattos energiatakarékossal. Mivel az energiatakarékos izzók kevésbé forrósodnak fel, egy 40 Wattos foglalatba nyugodtan becsavarhatunk egy 20Wattos energiatakarékos izzót.

2. Forma

Azok az idők már rég elmúltak, amikor az energiatakarékos lámpák csak egy formában voltak kaphatók. Mosmár sok méretben és változatban állnak rendelkezásre. 

Stab

3. Csőforma

Az energiatakarékos izzó klasszikus változata. Az eredeti megjelenés megtartása mellett ugyanakkor a hatékonysága a többszörösére növekedett. Alkalmazási terület: sokoldalúan felhasználhatjuk több hagyományos lámpába is.

Spirale

4. Spirál

A kompakt spirálforma magas energia kihasználást ér el kis területen. Alkalmazási terület: a speciális kialakításnak köszönhetően különösen kisméretű lámpákba ajánlott

Reflektor

5. Reflektor

Cserélje le hagyományos reflektorát energiatakarékos változatra, így csökkentheti energiafelhasználását és a hő terhelést. Alkalmazási terület: a reflektor világos és tiszta fénye mennyezeti megvilágításkor érvényesül a legjobban.

Weitere Formen

6. További formák

Használja egyéni igényeihez az energiatakarékos izzók sokszínűségét: a gyertyaformától kezdve a gömbformán át egészen a spirálig - ezek az izzók hatékony és költségkímélő megoldást jelentenek minden helyiségben. Alkalmazási terület: A gyertya formájú izzót csavarja hagyományos csillárba.

7. A fényszín

Egy energiatakarékos izzó fényszínének kiválasztásakor nagyon fontos figyelembe vennünk, milyen helyiségben kívánjuk használni. Az alacsony színhőmérsékletű izzók (<3300 Kelvin) meleg, kellemes fényt sugároznak, míg a magas színhőmérsékletűek (> 5300 Kelvin) a természetes nappali fényhez hasonlót.

Extra-Warmweiß

8. Extra - meleg fehér

A villanykörte kellemes fényével egyező.

Színhőmérséklet: 2700-3300Kelvin

Alkalmazási terület: a meleg fehér energiatakarékos izzókkal tökéletes fényt ér el a nappaliban.

Warmweiß

9. Semleges fehér

A semleges fehér izzók higgadt, tárgyilagos atmoszférát teremtenek.

Színhőmérséklet: 3300-5300Kelvin

Alkalmazási terület: konyha, dolgozószoba, pince

Neutral-Weiß

10. Természetes fehér

A természetes fehér fényszínű energiatakarékos izzók nagyon élénk, éles fényt bocsájtanak ki.

Színhőmérséklet: 5300 Kelvin felett

Alkalmazási terület: A hűvös, rikító fénye miatt ezt a színt leginkább pincékben, vagy olyan helyiségekben alkalmazzák, ahol kifejezetten az extrém világosság elérése a cél.

Tageslicht-Weiß

11. Nappali fehér

Ez a világos színű (kb 5300 Kelvin) bocsát ki, meglehetősen hűvös. Ez a világos szín előnyösen alkalmazható pincékbe vagy szobákban, ahol hiányzik a napfény, és kifejezetten extrém fényerő szükséges.

Vissza a lap tetejére