Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Világítás kalauz

Beleuchtungsberater

A megfelelő világítás elsősorban attól függ, hogy milyen funkciót kell betöltenie a fénynek az adott helyiségben. A megfelelő általános világítás mellett a dolgozóban vagy a konyhában mindenekelőtt az adott munkaterület optimális megvilágításán van a hangsúly, míg a nappalinak a közvetett fény kölcsönöz otthonos hangulatot. Célszerű úgy elhelyezni a lámpákat, hogy ne vakítsanak, mégis mindent jól megvilágítsanak. S végezetül még valami: a változatosság a világítás aduásza. Valamilyen állólámpával, falilámpával vagy megvilágított képpel hangsúlyos jelleget kölcsönözhet az adott helyiségnek. 

Tipp: energiatakarékos lámpákkal áramot takaríthat meg – a hagyományos izzókénál akár 80 százalékkal alacsonyabb fogyasztás, akár 15-szörös hasznos élettartam mellett.

1. Általános világítás 2. Kiemelt megvilágítás
3. Közvetett fény 4. Íróasztali lámpa
Allgemeinbeleuchtung

1. Általános világítás

Célszerű úgy alakítani a fényviszonyokat, hogy kellően világos legyen az adott helyiség. Kiegészítésképpen helyi fényt vagy valamilyen feltűnő világítótestet használhatunk. Ajánlott lámpafajták: beépített világítótestek, áramsínre szerelt halogénlámpákból és világítóeszközökből álló világítórendszerek, mennyezeti és lehúzható lámpák.

A profik biztos tippje: Az étkezőben 100-200 lux, a konyhában 300-500 lux, míg a dolgozóban 1000-2000 lux erősségű világításra van szükség.

Schemazeichnung
Akzentbeleuchtung

2. Kiemelt megvilágítás

A kiemelt, hangsúlyos megvilágítás előtérbe helyezi a szoba bizonyos részeit, s egyben ideális kontrasztot teremt az általános fényhez képest. Ajánlott lámpafajták: mennyezetbe besüllyesztett lámpák, halogén- és szpotlámpák, asztali és lehúzható lámpák stb.

A profik biztos tippje: a fürdőszobában való használatra a tükör mellett vagy fölött elhelyezett rúd alakú világítótestek a legalkalmasabbak.

Schemazeichnung
Indirekte Beleuchtung

3. Közvetett fény

Közvetett világítás esetében a falról vagy a mennyezetről tükröződik vissza az ott beállított fényforrás. A megvilágításnak ez a módja így vakítástól teljesen mentes, s egyben rendkívül nagyfokú vizuális komfortot biztosít. Ajánlott lámpafajták: pl. fali halogénlámpa vagy mennyezeti lámpa.

A profik biztos tippje: a világosra festett falaknak különösen jó a fényvisszaverő képessége.

Schemazeichnung
Arbeitsplatzleuchten

4. Íróasztali lámpa

Az íróasztali lámpák lehetővé teszik, hogy a megfelelő helyen és kellő mértékben legyen megvilágítva az íróasztal. Mindenekelőtt arra kell ügyelni, hogy ne vakítson a lámpa az asztalnak azon a részén, ahol dolgozunk. Ajánlott lámpafajták: csuklós karú íróasztali lámpa.

A profik biztos tippje: a legjobb a közvetett általános fény és az egyedi íróasztali világítás megfelelő kombinációja.

Schemazeichnung
Vissza a lap tetejére