Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

A kültéri világítás mindentudója

Außenbeleuchtung

Már az előttünk élt nemzedékek is ismerték a bölcs mondást, miszerint a „sötét alakok kerülik a fényt”. A bejárati ajtónál és a telek kiemelt részein elhelyezett világítás távol tartja a hívatlan vendégeket. Egészen más a helyzet azonban, ha szívesen látott vendégről van szó: ő ugyanis örömmel veszi, ha jól működő lámpa mutatja neki az utat. A fény azonban nem csupán egyfajta szerepet tölt be. Nem ok nélkül beszélünk hideg vagy meleg fényről, hiszen hangulatot is teremt. Ráadásul az intenzitásának is jelentősége van: fényerősség-szabályozót használva kedve szerint alakíthatja a kert fényárnyalatát is. Ötleteink, útmutatásaink segítségével biztosan megtalálja a megfelelő kültéri világítást! 

1. Figyelemfelkeltő és védelem egyben 2. Fénypontok
3. Fantáziadús világítóeszközök 4. Nagy választék, egyedi tanácsadás
5. Világításfajták - Amire célszerű ügyelnie! 6. OBI Top Tipp
Blickfang und Schutz zugleich

1. Figyelemfelkeltő és védelem egyben

A megfelelő kültéri világítás nagyon fontos: fényárba borítja a ház külső részeit, pl. az erkélyt vagy a teraszt, így Ön a sötétség beállta után is élvezheti a langyos nyári esték örömeit. Megvilágítja továbbá az utakat, a lépcsőket vagy a házszámokat, hogy Ön és látogatói jobban lássanak, egyszerűbben tájékozódjanak.

Akzente aus Licht

2. Fénypontok

A kültéri világítás sokféleképpen megvalósítható. Megvilágítható például a bejárat és a házszám, a kert vagy a tó, de biztonsági világításként az utakat és a lépcsőket is megvilágíthatjuk. A művészien megalkotott fénykompozíciók pedig kihangsúlyozzák a megvilágított tárgyakat, kiemelve őket a sötétségben.

Leuchten und Lampen mit Fantasie

3. Fantáziadús világítóeszközök

Hogy melyik az Önnek leginkább megfelelő kültéri világítás, attól függ, mit szeretne megvalósítani. A beltéri világításhoz hasonlóan kültéri világítás céljára is sokféle formájú és kivitelű lámpa kapható: földbe helyezhető lámpa, amely szórt fényt bocsát ki, lábazati világítás, világító tárgyak vagy megvilágított térkövek.

Große Auswahl und individuelle Beratung

4. Nagy választék, egyedi tanácsadás

Az Önhöz legközelebb eső OBI áruház kültéri világítóeszközök széles választékával várja. Itt megtalál továbbá minden olyan tartozékot, amely a beszereléshez és a vezérléshez szükséges: mozgásérzékelőket, idő- vagy alkonykapcsolókat.

5. Világításfajták - Amire célszerű ügyelnie!

Bejárat, terasz vagy kert – nem mindegyik lámpa felel meg egyformán a célnak. Mégpedig azért, mert a használat helyének kiemelten fontos szerep jut a megfelelő világítás kiválasztásakor.

Bejárati világítás: Célszerű kellő világítással ellátni a bejárathoz vezető utat, ha azt szeretné, hogy Ön és vendégei épségben jussanak el a bejárati ajtóhoz.

Világító házszámtábla: A világító házszámtáblának köszönhetően szürkületben és éjszaka is könnyen felismerhető a házszám.

Út vagy lépcső menti világítás: Balesetek megelőzése érdekében javasoljuk, hogy főként a kültéri lépcsőket és a bejárathoz vezető hosszabb utakat kellően világítsa meg.

Biztonsági világítás: A megfelelő kültéri világítás távol tartja a betörőket is.

Világítás a teraszon és az erkélyen: Az erkélyre és a teraszra készült kültéri lámpák hangulatos fényt árasztanak.

Kerti világítás: A kertben használt fény kiemeli a kert egyes részeit, és egyben hangulatot is teremt.

A kerti tó megvilágítása: A víz és a megfelelő világítás kettőse hangulatos fényjátékot alkot.

6. OBI Top Tipp

A profik tippje: Csak olyan vízálló lámpákat használjon, amelyek biztosítják az IP 44 védettségi fokozat szerinti védelmet fröccsenő víz ellen.

Vissza a lap tetejére