Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

PVC-padló lerakása

PVC verlegen

A PVC (polivinilklorid) a leggyakrabban vásárolt elasztikus padlóburkolat. Ennek pedig megvan a maga oka: egyszerű lerakni és szinte alig kell ápolni. Ezenkívül rengeteg különféle színben és mintában kapható, ezért biztosan megtalálja az adott lakókörülményhez leginkább illő stílust.

* A munka időtartama az adott helyiség méretétől, a felhasznált anyagtól és a burkolás módjától függően jelentős mértékben változhat. A megadott érték 20 m2-es helyiségre értendő.

1 - Lépésről lépésre 2 - Bevásárlólista
3 - Szerszámlista
Vorbereitung

Lépés 1 - Előkészítés

Maradványmentesen távolítsa el a régi padlóburkolatot és annak ragasztómaradványait. A repedéseket vagy az egyenetlenségeket glettmasszával vagy önterülő aljzatkiegyenlítővel tudja kiegyenlíteni. Az utóbbit hagyja teljesen megszáradni. Gyűrődésmentesen terítse szét a PVC-padlót az adott helyiségben, majd vágja méretre kb. 10 cm ráhagyással. 

Zuschneiden

Lépés 2 - Méretre vágás

Szőnyegvonalzó segítségével most már hajszálpontosan méretre vághatja a PVC burkolóanyagot. Ehhez erős nyomást kifejtve simítsa el a PVC-t, és hagyjon kb. 1 mm-es távolságot a falhoz képest (tágulási hézag), hogy dolgozhasson az anyag.

Ecken

Lépés 3 - Sarkok

Ugyanez érvényes a szoba sarkaira is: fejtsen ki erős nyomást a PVC-re, majd óvatosan vágja méretre (adott esetben segédvágást készíthet a PVC kilógó szélétől a padló felszínéig). A külső sarkoknál először a széltől a sarok felé haladva, átlósan vágja be a PVC-t, majd nyomja be a hornyot és vágja le a fölösleget.

Lose Verlegung oder vollflächiges Verkleben

Lépés 4 - Ragasztás nélküli lerakás vagy a teljes felület leragasztása

A lerakás alábbi módjait veheti fontolóra: ragasztás nélküli lerakás a burkolat kétoldalú ragasztóval történő rögzítése mellett (kisebb helyiségek esetén jöhet szóba), vagy a PVC teljes felületének leragasztása (nagyobb helyiségek esetén javasolt). Amennyiben a ragasztás nélküli lerakást választja, a legjobb, ha ragasztószalaggal rögzíti a széleket és az illesztéseket.

Stöße

Lépés 5 - Illesztések

Az illesztések méretre vágásához tegye egymásra, majd együtt vágja méretre a PVC-lemezeket.

Fixieren

Lépés 6 - Rögzítés

Ezt követően kétoldalú ragasztószalaggal rögzítse az illesztéseket.

Vollflächig verkleben

Lépés 7 - A teljes felület leragasztása

A burkolat felpúposodásának elkerülése érdekében célszerű a PVC teljes felületét ragasztóval rögzíteni, ha 20 m2-nél nagyobb a burkolandó helyiség. Csavarja fel a a padló egyik oldalán a burkolóanyagot, hordja fel a padlóra a ragasztót, majd tegye rá a burkolatot. Utána 1-1 m széles csíkban kenje rá a padló fennmaradó részére a ragasztót, majd rakja le a PVC-burkolatot.

Andrücken

Lépés 8 - Elsimítás

Ha a teljes felület leragasztása mellett dönt, vagy erős nyomást kifejtve simítsa a padlóra a PVC-t, vagy hengerrel simítsa el. Vegye figyelembe a száradás idejét! A ragasztás nélküli lerakással ellentétben ebben az esetben nem járható rögtön a PVC-padló.

Sockelleisten

Lépés 9 - Szegélylécek

A padló és a fal közötti átmenet műanyagból készült profilléccel burkolható, amelynek felszerelése teljesen egyszerű. Típustól függően ragasztással, csavarozással, illesztéssel vagy szögeléssel rögzítjük. A sarkoknál vagy készítsen gérvágást, vagy használjon belső és külső sarokhoz kapható, kész élvédőt. Ha megvannak még a régi, fa szegélylécek, a padlóburkolat vágóéleinek burkolása érdekében eltolhatók a negyedes vagy a kisebb szegélylécek.

Bevásárlólista

 • 5x6 m PVC-padló (sz x h az ajtómélyedéssel és a szükséges ráhagyással együtt)
 • Kb. 30 m tépőzárszalag vagy kétoldalú ragasztószalag
 • Kb. 22 m szegőléc, negyedes vagy szegélyléc ráhagyással együtt
 • Acélszögek
 • Glettmassza

Szerszámlista

 • Szőnyegvágó kés
 • Kampós / trapéz penge
 • Festőhenger (rögzítéshez)
 • Fogazott simítólap (ragasztáshoz)
 • Szőnyegvonalzó
 • olló
 • Simítólap
 • kalapács
Vissza a lap tetejére