Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Falak tapétázása

Wände tapezieren

Egy új falburkolat is teljesen átalakítja a helyiség hangulatát. Sok különböző anyagot, és nagy választékban választhat, hogy testre szabja a falakat minden helyiségben.

Változatlanul a fűrészporos tapéta a legkedveltebb tapétafajta, mert rendkívül sokoldalú. Falra és mennyezetre egyaránt felrakható, többször lefesthető, egyszerűen felhelyezhető, de még az aljzat kisebb egyenetlenségeit és repedéseit is kiegyenlíti.

A tipikus és névadó szerkezetét úgy kapjuk meg, hogy beépítették a papír rétegeibe a kemény rostokat.

1. Sima és nyomott papírtapéták 2. Vinyl- és habosított PVC vinyl tapéták
3. Üvegszövet tapéták 4. Eljött a tapétacsere ideje
Papier- und Vliestapeten

1. Sima és nyomott papírtapéták

A sima és nyomott papírtapéták is papírrétegekből állnak, lehetnek színesek vagy egy speciális eljárás során kialakított különleges felületűek. A nyomott tapéták felhelyezése ugyanolyan egyszerű, mint a fűrészporosé, kezdők is bátran nekiállhatnak. A mintás papírtapéta már több odafigyelést igényel, hiszen a széleknek pontosan illeszkedniük kell és a minta megfelelő részeinek „folytatólagosan” egymás mellé kell kerülniük.

Egyszerűbb eset a vliestapéta: A ragasztót tapétaszélességben felkenjük a falra, odaillesztjük a tapétát, elsimítjuk, és a padlónál elvágjuk a felesleges részeket – kész! Rendkívül strapabíró és csere esetén évek múlva is szárazon lehúzható.

Vinyl- und Schaumvinyltapeten

2. Vinyl- és habosított PVC vinyl tapéták

A különösen igénybevett helyiségekbe vinyl- vagy habosított PVC-ből készült vinyltapéta javasolt. A tapéta alsó rétege papírból készül, a felső műanyag film. Általában nyomott felülettel rendelkezik. A vinyltapéták lemoshatóak, jó tűzállóak, illetve könnyen eltávolíthatóak. Csere esetén csak húzzuk le; ami marad, az egy maradvány papírréteg, ami ideális alapot képez az új tapétának.

Glasfasertapete

3. Üvegszövet tapéták

A tapéták legellenállóbb változataként ismert az üvegszálból készült üvegszövet tapéta. Szakítószilárdságával még a fűrészporos tapétát is lekörözi. Ezen kívül nehezen gyúlékony, vízhatlan és könnyen tisztítható. Mindezen tulajdonságainak köszönhetően rendelők, irodák és lépcsőházak kedvelt fali burkolata. A felhelyezés után átlátszó lakkal vagy diszperziós festékkel lefesthető. 

Worauf Sie beim Tapetenkauf achten sollten

4. Eljött a tapétacsere ideje

Kedve van egy kis változáshoz? Öltöztesse falait új ruhába: meg fog lepődni, mennyire új hatást érhet el egy tapétacserével. Divatos megoldás és egyszerűbben kivitelezhető, mint gondolná. A tapétáknak sokféle változata van, például papír, fűrészporos, vinyl, vinyl habosított PVC-ből, vlies vagy üvegszövet.

A fűrészporos tapéta igazán sokoldalú. Alkalmas fal- és mennyezeti tapétának, többször lefesthető, egyszerűen felhelyezhető, sőt még az alap kisebb egyenetlenségeit és repedéseit is elfedi. A fűrészporos tapéta papírrétegekből áll, melyek közé farost kerül, ez adja meg tipikus jellegét.

Vissza a lap tetejére