Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Teljes körű gépkocsi-átvizsgálás

Auto Rundum-Check

Az autó praktikus, ám fenntartása sok feladattal, kötelességgel jár. Ezért kell rendszeresen átvizsgálni. Van elég levegő a kerekekben? Kifogástalanul működnek a fényszórók? Dolgok, amik nem telnek sok időbe, ám életet menthetnek. Nem beszélve arról, hogy kellő körültekintéssel tekintélyes összegeket spórolhatunk meg. Ha rendszeresen átvizsgáljuk az autót, sok mérgelődést megspórolhatunk magunknak, és az utakon is biztonságosabban közlekedhetünk. Az alábbiakban megmutatjuk Önnek, mire kell ügyelnie.

1. Mielőtt elindulna 2. Autófényezés
3. Gyerekek és négylábúak az autóban 4. Az autó és a környezetvédelem
5. A kerekek karbantartása 6. Kezdő segítség
7. Festékkár helyreállítása
Startklar

1. Mielőtt elindulna

Ha hosszabb útra indulunk, mindenképp vizsgáljuk át alaposabban gépjárművünket. Nézzük meg az olajszintet, a kerékanyák megfelelő illeszkedését és a kötelező tartozékokat, mint az elakadást jelző háromszög és az elsősegély doboz. Indulás előtt ellenőrizzük az első- és hátsó lámpákat, valamint a tolatólámpát.

Alles im Lack

2. Autófényezés

A mindennapos használat során nem nehéz összeszedni néhány karcolást, apró horpadást. Ezek nemcsak bosszantóak, gyakran be is rozsdásodnak. Ha saját magunk végezzük a kisebb javításokat, pénzt és időt spórolhatunk meg. Könnyen használható a lakkfújó, amivel a nehezen hozzáférhető helyeket is elérhetjük.

Kinder und Vierbeiner an Board

3. Gyerekek és négylábúak az autóban

A gyermekbiztonsági rendszereknél a rendeltetésszerű becsatolás a legfontosabb. A babahordozót és a gyermekülést is a hátsó ülésre kell elhelyezni, mivel a gyerekeket legfőképp az első ülés védi. A kutyákat mindig pórázon, a macskákat az erre a célra szánt hordozóban szállítsuk.

Ökologisch fahren

4. Az autó és a környezetvédelem

Mind anyagi, mind környezetvédelmi szempontból tanácsos, ha üzemanyagot spórolva vezet. Csökkenthetjük a fogyasztást, ha kipakoljuk a csomagtartóból a felesleges holmikat (italos rekeszek stb.) Rövid városi autózásnál tanácsos időben nagyobb sebességbe kapcsolni.

Tipp:
120 helyett 100km/órás sebességet választva az autópályán hosszabb út megtétele esetén 2 liter üzemanyagot spórolhat 100 kilométerenként.
Reifenwartung

5. A kerekek karbantartása

A keréknyomás függ a gépkocsi típusától, a sebességtől és a terheléstől. Ha hosszabb útra indulunk, különösen fontos, hogy a még hideg kerekekben ellenőrizzük a nyomást - az előírt keréknyomás értékét az autó kézikönyve tartalmazza, de fel szokták tüntetni az autó különböző részein is (pl. üzemanyag-betöltő fedél); ne hagyjuk ki a pótkereket sem.

Starthilfe

6. Kezdő segítség

Szinte mindannyian felejtettük már el kikapcsolni a világítást vagy a rádiót az autóban. Mi következik ezután? Bosszantó kellemetlenségek és rohangálás. Gépjárműve feltöltéséhez és gyors indításához az akkumulátortöltő a gyors és egyszerű megoldás. Így 30 perc alatt egy 12 Voltos töltő vagy a szivargyújtó segítségével új erőt tankolhatunk autónkba.

7. Festékkár helyreállítása

Rövid útmutatónkból megtudhatja, hogyan javíthatja ki önállóan autóján az apró fényezési sérüléseket.
  1. Dörzspapírral távolítsuk el az esetleges rozsdát a lehorzsolt felületről. Makacsabb esetben speciális rozsdaoldót alkalmazzunk.
  2. Alapozzuk le a sima felületet rozsdavédővel és töltsük fel egy simítólapát segítségével.
  3. Száradás után csiszoljuk simára.
  4. Végül a sérülés környezetét takarjuk le papírral és fújjuk fel a füllert.
  5. Most már finomra csiszolhatjuk egy vizes csiszolópapírral (800-1000-es finomságú).
  6. Készítsünk elő egy kartonlemezt a javítandó felülettel megegyező méretűre vágott lyukkal
  7. Ezt tartsuk 5 cm-es távolságra a javítandó felülettől és 30 cm-ről fújjuk le lakkal (mindehhez a 20°C-os kinti hőmérséklet az ideális)
  8. Kis felületeknél körkörösen, nagyobbaknál több vékony rétegben, keresztirányban vigyük fel a lakkot.
  9. Metál-fényezésnél száradás után fújjuk le a felületet két réteg lakkal.
  10. Száradás után még lecsiszolhatjuk a széleket – és kész!

Vissza a lap tetejére