Termékkínálat

Szolgáltatások

Az én áruházam
Budapest, Fogarasi út
Fogarasi út 28-54.
1148 Budapest
Áruház módosítása
vissza
Áruház módosítása
Nem sikerült megállapítani az Ön tartózkodási helyét.
További áruházak megjelenítése
OBI áruház keresése a térképen

Create! by OBI
Hozzon létre valami egyedit! Praktikus bútorok és kiegészítők modern dizájnban – készítse el saját kezűleg! Mi biztosítjuk a hozzávalókat.
Create! by OBI weboldalra

Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Légkondicionálás

Klimatechnik

A szobában uralkodó légkör a szobahőmérséklet, a páratartalom és a festékek, padlóburkolatok vagy elektromos készülékek kibocsátotta gőzök keverékének eredménye. A hőmérséklet és a levegő páratartalma egyszerűen szabályozható. Ha naponta többször, rövid ideig szellőztet, beáramlik a friss levegő, de kiszorul a lakásból a penész. Az emberi szervezetnek a 18-21 Celcius fok közötti szobahőmérséklet és az 50-60 százalékos relatív páratartalom ideális. Ez biztosítja, hogy jól érezzük magunkat és optimális teljesítményt nyújtsunk. Ha azonban emelkedik odakint a hőmérő higanyszála, sokszor nem elegendő szellőztetni. Ilyenkor a ventilátor vagy a légkondicionáló berendezés gondoskodik a jóleső hűsítésről. Az alábbi ismertetőből megtudhatja, hol a leghasznosabb használni ezeket a berendezéseket, illetve mire kell ügyelni a vásárláskor.

1. Sokoldalú zseni: a légkondicionáló berendezés 2. Az egyszerűen nagyszerű segéd
3. Légnedvesítők és szárítók 4. Egyik előítélet: zabálják az áramot
5. Másik előítélet: nagy zajt csinálnak
Allround-Genies Klimageräte

1. Sokoldalú zseni: a légkondicionáló berendezés

Hűsítő választék: Legyen szó akár hűsítésre és szárításra egyaránt alkalmas mobil készülékről, akár bel- és kültéri egységgel rendelkező, alacsony zajkibocsátású split klímarendszerről vagy olyan többfunkciós berendezésről, amelyik fűteni is tud, és szűrőjével megtisztítja a levegőt – a légkondicionálók többre képesek, mint amennyit a név sejtet. A berendezés típusától függően nem csak a szoba hőmérsékletét (hűtés és adott esetben fűtés), hanem a levegő páratartalmát is szabályozzák, ugyanis vizet vonnak el a szoba levegőjétől. A 25 fokos hőmérséklethez párosuló 40 %-os páratartalmat kellemesebbnek, hűvösebbnek érezzük az azonos szobahőmérséklet mellett uralkodó 60 %-os páratartalomnál. Ökölszabály: ne hűljön le túlságosan a szoba hőmérséklete és legfeljebb 6 fokkal legyen alacsonyabb a külső hőmérsékletnél.

Tipp:

Aki otthonról dolgozik vagy kisvállalkozó, nem szívesen vállalja magára egy teljes körűen beszerelt legkondicionáló rendszer magas beszerzési költségeit. A munkavégzésre szolgáló, magas hőképződés jellemezte helyiségekben, például sütödékben vagy szerverszobákban, kiváló alternatíva egy mobil klímaberendezés.

Einfache Helfer

2. Az egyszerűen nagyszerű segéd

A ventilátor a legegyszerűbb segítség a nyári hőségben. A szoba hőmérsékletét nem tudja ugyan lehűteni, de segít abban, hogy jobban elpárologjon bőrünkről az izzadság. Ha azt akarjuk, hogy javunkra váljon a hűsítő fuvallat, nem árt tudni, hogy a ventilátor állandóan felkavarja a port, huzatot csinál. Az érzékenyebbeknek célszerű meggondolniuk, nem lenne-e érdemesebb légkondicionálót venni. A ventilátor azonban mindezek ellenére praktikus: bárhol felállítható és általában olcsón beszerezhető. Típustól függően többféle sebességfokozatban kaphatóak álló és asztali kivitelű ventilátorok.

Luftbefeuchter und Entfeuchter

3. Légnedvesítők és szárítók

Amíg a pincében nedves a levegő, a túlfűtött nappaliban rohamosan csökken a páratartalom. A szárítóberendezések hathatós segítséget nyújtanak a nedvesség, a penészképződés és a dohszag ellen. Ha túl száraz a levegő, a légnedvesítő gondoskodik arról, hogy optimális legyen a szoba légköre.

4. Egyik előítélet: zabálják az áramot

A légkondicionáló berendezések teljesítményét és áramfogyasztását tekintve jelentős különbségek vannak. Már a vásárláskor tájékozódjon a készülék típusáról, és ügyeljen arra, hogy teljesítménye a szoba méretéhez igazodjon. Ebben az esetben napi egy eurónál aligha fog többe kerülni nyári üzemelése.

5. Másik előítélet: nagy zajt csinálnak

Ha valaki érzékeny a különféle zajokra, különösen a hálószobában megy az idegeire a légkondicionáló berendezés zúgása. Ilyenkor felmerül a kérdés: miért ne "válasszuk szét"? A split rendszerű légkondicionálók bel- és kültéri egységgel rendelkező, több részből álló berendezések, amelyeket egy tömlő köt össze. A zajt kibocsátó kompresszor a kültéri egységben található, ezért a split rendszerű berendezések jóval halkabban működnek.

Vissza a lap tetejére