2020.07.02. 10:53


A közölt adatok a kiválasztott áruházra vonatkoznak a megjelenítés, illetve a nyomtatás időpontjában. Változásokért nem vállalunk felelősséget.

Scherf tufablokk 37 cm x 20 cm x 11 cm

Cikkszám 4205480

Az OBI áruházban Budapest, Fogarasi út

nem elérhető

Terméskövek

Sajnálatos módon előfordulhatnak késések a házhoz szállítások esetén.

Termékleírás

Cikkszám 4205480

Fűrészelt tufakő blokk 1 m-ig terjedő magasságú száraz falazatok és terhet nem viselő habarcsos falak létesítéséhez.
A vörösesbarna tufakő egy természetes, vulkanikus kőzet, mely homokból, lávából, habkőből és hamuból áll. Igen porózus és meleg érzetet kelt. A tufát már a rómaiak is használták villák, fürdők, gyógyfürdők építéséhez, a középkorban pedig várakat és városokat építettek belőle. Ma a kertépítésben használjuk mint építőkövet.

Ideális falak építéséhez természetes kertekben
A tufakő kitűnően illik a természetes kertekbe. Bájával a lassúság és titokzatosság uralta légkört teremti meg. Modern kertekben melegséget és harmóniát biztosít. Az idő múlásával moha lepi be a kövek nedves részeit, kis páfrányok telepszenek meg rajta és a résekben különféle növények jelennek meg. A tufakő egyre inkább beleolvad környezetébe. A nedves kövek sötétebbek a szárazaknál és ezzel a színek csodálatos játékát hozzák létre. Az eső és a fagy eltávolítja a homokot a felület pórusaiból, ezáltal a kő nyitott pórusaival antik bájt sugároz magából. A tufához legjobban illő anyagok a terrakotta, a kerti utakhoz való kavics, a kovácsoltvas, a fa és terméskő. A tufakövek kiválóan alkalmasak arra is, hogy azokból nem mindennapi magaságyást létesítsünk.

A tufakő nagyon könnyen megmunkálható
A tufakövet nagyon egyszerű megmunkálni, ehhez nincs szükség professzionális vágószerszámra. Egyszerűen vágja méretre egy kőműves kalapács vagy egy fűrész segítségével. Kb. 5 %-os kőhulladékkal kell számolni. Ezek a kövek felhasználhatók kezdő- vagy zárókövekként.

Műszaki adatok
Méret:kb. 37 cm x 20 cm x 11 cm
Tömeg: 12 kg
Szükséges mennyiség: 25 darab / m

Méretek és tömeg (nettó)
Tömeg:12,0 kg
Magasság:11,0 cm
Szélesség:37,0 cm
Mélység:20,0 cm

Értékelések (0)

Erről a termékről még nem készült értékelés.

Legyen Ön az első! Írjon értékelést erről a termékről, ossza meg tapasztalatait velünk és a többi OBI vásárlóval!

Részvételi feltételek és további részletek: www.obi.hu/nyeremenyjatek.
A nyereményjáték 2020.06.30-ig tart.

A termékek megadott ára és elérhetősége az „Én áruházam" címszó alatt kiválasztott áruház jelenleg érvényes árait és elérhetőségeit jelenti.
A megadott árak forintban értendőek és tartalmazzák a törvényben előírt mértékű áfát.
JVÁ= a gyártó által javasolt fogyasztói ár

Lap tetejére