Az Ön böngészőjének beállításai tiltják a cookie-kat. Annak érdekében, hogy a honlap funkciói korlátozás nélkül használhatóak legyenek, kérjük, engedélyezze a cookie-kat, és frissítse az oldalt.

Az Ön webböngészője elavult. Frissítse böngészőjét a nagyobb biztonság, sebesség és élmény érdekében!

Olajfa törzs magassága kb. 120 cm - 140 cm cserép kb. 45 l Olea Europaea

Cikkszám 4678363

Az OBI áruházban Budapest, Fogarasi út

nem elérhető

További cserepes növények

Termékleírás

Cikkszám 4678363

Az olajfa (Olea europaea) már évezredek óta használt kultúrnövény, amely mediterrán hangulatot varázsol a balkonra vagy a teraszra. Keskeny, szürkés-zöld leveleket hoz, melyek alsó felén finom, ezüstszürke szőrök csillognak. Négy-hat év után kezd el virágozni. A májustól megjelenő fehér virágok könnyed illatot bocsájtanak ki. Körülbelül hét év után kezd teremni. A olajbogyók először zöldek, majd az érés során barnák, végül fekete színűek lesznek, ehetők, viszont egyszer meg kell főzni őket, hogy kimenjenek belőlük a keserű anyagok és élvezhetők legyenek. Az olajfa az egyik legkevesebb ápolást igénylő cserepes növény, amely nagyon kevés öntözést igényel, hogy ne legyen benne pangó víz. Az áteresztő, tápanyagszegény és mérsékelten száraz talajt szereti, illetve a napos helyeket. A mediterrán növényt -10 C-ig lehet kiültetni, cserepes növényként világos helyen kb. 5 C és 10 C között kell teleltetni világos helyen.

Müszaki adatok

Termékjellemzők
Aktuális növénymagasság:120 cm

A terméket ábrázoló kép a növény fejlődésének egy lehetséges példáját mutatja be. Kérjük, vegye figyelembe a termékleírásban adott tájékoztatást.

A növények fogyasztásra nem alkalmasak.

A termék rendelkezésre állása adott esetben eltérhet az adott áruházban a szállítási információban megjelölt adatoktól!

A termékek megadott ára és elérhetősége az „Én áruházam" címszó alatt kiválasztott áruház jelenleg érvényes árait és elérhetőségeit jelenti.
A megadott árak forintban értendőek és tartalmazzák a törvényben előírt mértékű áfát.
JVÁ= a gyártó által javasolt fogyasztói ár

Lap tetejére